Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του "Μολινό" οι παίκτες της Λίβερπουλ ήξεραν ότι αν ξεπερνούσαν το εμπόδιο της απογοητευτικής - στο ξεκίνημα της σεζόν - Γουλβς, θα σκαρφάλωναν μόνοι στην κορυφή της Premier League, εκμεταλλευόμενοι το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" του Νιουκάστλ. 

Και σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στη μοναδική φετινή ήττα των "κόκκινων" (από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο "Άνφιλντ") αυτή τη φορά οι ποδοσφαιριστές του Άρνε Σλοτ δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όχι ότι εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους. Κάθε άλλο! 

Η απόδοση των φιλοξενούμενων μόνο σε επίδοξη πρωταθλήτρια δεν παρέπεμπε, αλλά... το κόκκινο σακούλι γέμισε με ακόμη τρεις βαθμούς και η Λίβερπουλ βρέθηκε μόνη πρώτη στο ρετιρέ της βαθμολογίας, χάρη στο τελικό 1-2 που διαμορφώθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Μο Σαλάχ. 

Ο Κονατέ έλυσε το γόρδιο δεσμό για τη Λίβερπουλ με το πρώτο του γκολ στην Premier League

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα της Λίβερπουλ ήταν από το ξεκίνημα άκρως προβληματική και νωθρή, και παρά τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του Γκάρι Ο' Νιλ στο πρώτο ημίωρο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, οι φιλοξενούμενοι... πάτησαν γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρωτου ημιχρόνου και με το πρώτο γκολ στην καριέρα του Κονατέ στην Premier League, πήραν το προβάδισμα πριν πάνε στα αποδυτήρια. 

Ο Γάλλος στόπερ αξιοποίησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων υπέροχη σέντρα του Ζότα και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Τζόνστον που λίγα λεπτά νωρίτερα (στο 40') είχε πραγματοποιήσει μια από τις αποκρούσεις της σεζόν, νικώντας από... μισό μέτρο τον Σομποζλάι που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το δικό του παρθενικό τέρμα για τη φετινή χρονιά. 

Ο αγαπημένος "Ίμπο" των φίλων της Λίβερπουλ ήρθε με αυτόν τον τρόπο να ρίξει... αλάτι στις ανοιχτές πληγές των γηπεδούχων, και να τους φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με την πέμπτη ήττα σε έξι παιχνίδια. Μόνο που ο διεθνής Γάλλος έμελε να προσφέρει στο πιάτο και την ισοφάριση στη Γουλβς. 

Δύο γκάφες που άγχωσαν και... λύτρωσαν τη Λίβερπουλ

Άγνωστο για ποιο λόγο σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση ο Κονατέ καθυστέρησε επειδικτικά να απομακρύνει την μπάλα αφήνοντας άφωνο και τον Άλισον και δίνοντας την ευκαιρία στον Αϊτ Νουρί να πετύχει με τον πλέον απρόσμενο τρόπο το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Η χαρά των "λύκων", όμως, έμελλε να κρατήσει ελάχιστα δευτερόλεπτα! 

Λίγο μετά τη σέντρα, ο Σεμέντο αποφάσισε για λίγο να το γυρίσει από το ποδόσφαιρο... στην πάλη και με ένα εντυπωσιακό κεφαλοκλείδωμα ανέτρεψε τον Ζότα, με τον Τέιλορ να καταλογίζει το εμφανέστατο πέναλτι και τον Σαλάχ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στους "κόκκινους" (1-2).

Με τη Γουλβς να μη βρίσκει επιθετικές λύσεις για να απειλήσει τον... φρεσκοξυρισμένο Άλισον, ο χρόνος κύλησε αργά και βασανιστικά σε βάρος των γηπεδούχων και το τελικό σκορ παρέμεινε αναλοίωτο μέχρι το φινάλε.