Μετά το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Asteras AKTOR δεν είχε γευτεί ξανά το... γλυκό ποτήρι της νίκης. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός πήγε στην Τρίπολη ψάχνοντας τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στη φετινή Super League. Μετά από χορταστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος, σκληρές "μονομαχίες" και έναν Νίκο Παπαδόπουλο να αποκρούει πέναλτι του Γιαννιώτα, οι δυο ομάδες που είχαν τις στιγμές τους να σκοράρουν στο παιχνίδι,  μοιράστηκαν από έναν βαθμό μετά την ισοπαλία τους με 1-1 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Οι Αρκάδες δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη τρίποντο με τον Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο τους τη στιγμή που οι νεοφώτιστοι αναζητούν ακόμη την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα που θα τους "ξεκολλήσει" από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας! Με αυτογκόλ του Αλάγκμπε στο 8ο λεπτό προηγήθηκαν οι Βοιωτοί, με το πρώτο φετινό γκολ του Καλτσά ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο 43'.

Προηγήθηκε με αυτογκόλ ο Λεβαδειακός, ισοφάρισε με Καλτσά ο Asteras AKTOR

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους ωστόσο καμία από τις δυο δεν έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 8ο λεπτό ήρθε το γκολ που "έλυσε" τον γόρδιο δεσμό στο ματς για τον Λεβαδειακό το οποίο προήλθε από... αυτογκόλ! Μετά από σέντρα του Γιαννώτα από τα δεξιά, ο Μπάλζι πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό των γηπεδούχων, Αλάγκμπε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Το ματς κυλούσε δίχως αξιόλογες φάσεις χωρίς... φαντασία και δημιουργία από τις δυο ομάδες. Ο ρυθμός δεν ήταν γρήγορος, ο Asteras AKTOR προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με γεμίσματα όμως οι φιλοξενούμενοι διάβαζαν σωστά τις φάσεις και απομάκρυναν τον κίνδυνο από την περιοχή τους. Λίγο πριν την εκνπή του πρώτου μέρος, στην πρώτη τους τελική στον αγώνα, οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα και ισοφάρισαν σε 1-1! Ο Χουχούμης με άψογη σέντρα βρήκε τον Καλτσά στην περιοχή που με καρφωτή κεφαλιά τους "νίκησε" όλους στον αέρα και έφερε το ματς στα ίσα.

asteras_levadeiakos


Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, απέκρουσε πέναλτι ο Παπαδόπουλος

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους αισθητά και το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό. Ο Asteras AKTOR μπήκε με διάθεση να απειλήσει, είχε ευκαιρία στο 53' με τον Καλτσά ο οποίος μετά από φοβερή σέντρα του Ρεγκίς εκτέλεσε αμαρκάριστος με το εξωτερικό όμως ήταν άστοχος με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη η φάση.  Στο 54', ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στους Αρκάδες σε "μονομαχία" του Μούμο με τον Μορέιρα ωστόσο μετά από on field review το πήρε πίσω.

Στο 59' ήταν σειρά του Λεβαδειακού να... απαντήσει και να δημιουργήσει κινδύνους. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απείλησε με δυνατή κεφαλιά την αντίπαλη εστία ωστόσο ο γκολκίπερ του Astera AKTOR, Νίκος Παπαδόπουλος είχε "απάντηση" και με εντυπωσιακή επέμβαση του είπε "όχι". Δυο λεπτά αργότερα (61'), οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα για χέρι του Ντελί μετά από σουτ του Τσάπρα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαννιώτας όμως ο Νίκος Παπαδόπουλος διάβασε σωστά τη φάση, έπεσε στην αριστερή του γωνία και με σωτήρια επέμβαση απέκρουσε το πέναλτι του αντιπάλου του εν μέσω... έξαλλων πανηγυρισμών από τους συμπαίκτες του που εξαιτίας του δεν βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ!

Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο οι δυο ομάδες πίεζαν και ανέβαζαν τις γραμμές τους για να βρουν το νικητήριο γκολ. Μάλιστα, ο "ήρωας" των Αρκάδων, Νίκος Παπαδόπουλος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 90ο λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Παναγιώτα Τσιντώτα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κάτω από τα γκολποστ του Astera AKTOR. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1 μέχρι τέλους.

ΑSTERAS AKTOR: Παπαδόπουλος (90' Τσιντώτας), Άλχο, Ντέλι, Αλάγκμπε, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ (80' Γκος), Καλτσάς (74' Παλάσιος), Άλβαρες (46' Μπαρτόλο), Άνταμ (80' Καστάνιο), Ρεγκίς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκαραβέλης, Τσάρπας, Πλέγας (83' Τσοκάι), Ρόμο, Μπάλζι, Μεχία (64' Κωστή), Παπαδόπουλος, Γιαννιώτας (84' Συμελίδης), Λιάγκας, Μορέϊρα, Ζίνι (40' Πεντρόζο)