Συνεχίζει στα... θετικά το ευρωπαϊκό του ταξίδι ο Παναθηναϊκός! Το "τριφύλλι" ντούμπλαρε τις νίκες του στη Γαλλία και μετά την επικράτησή του επί της ιταλικής Ντε Ακέρ, "λύγισε" και τη γαλλική Πεΐ Ντε Νατασιόν της οποίας επιβλήθηκε με 13-9 στην Εζ Αν Προβάνς στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους "16" του Euro Cup Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Euro Cup ο Παναθηναϊκός

Με... μπροστάρη τον Νίκο Παπανικολάου, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 4-1 λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Η Πεΐ Ντε Νατασιόν έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 5-4 ωστόσο το "τριφύλλι" με... σύμμαχό του την άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση "εκτόξευσε" τη διαφορά στο +5 και πέρασε μπροστά στο σκορ με 9-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι "πράσινοι"... καθάρισαν τη δουλειά, ήταν συγκεντρωμένοι στα σημεία, έδειξαν καλό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση και με 13-9 πήραν την πολυπόθητη νίκη όμως έχασαν τον Νίκο Παπασηφάση ο οποίος αποβλήθηκε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από το παιχνίδι που ακολουθεί με την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη που έκανε το 3Χ3 με καλές εμφανίσεις, θα διεκδικήσει την Κυριακή (29/9) στις 10:30 την πρώτη θέση στο γκρουπ κόντρα στην κάτοχο του τίτλου και "δυνατή" Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.


Οκτάλεπτα: 
2-4, 2-3, 0-2, 5-4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Σκλήρας, Νικολαϊδης, Παπανικολάου 4, Γεωργαράς, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 2, Αγκόρτσας 2, Ράσοβιτς 1, Ασβέστης

Τα γκολ της γαλλικής ομάδας πέτυχαν: Γουατανάμπε 5, Μπασελιέρ 1, Ντρέιχε 1, Μπερτάν 1, Μοντές 1.