Κοντράστ συναισθημάτων για τις δυο αντιπάλους του Παναθηναϊκού στη League Phase του Europa Conference League! Η Ντινάμο Μινσκ πήρε τρίποντο-χρυσάφι (2-0) επί της Ίσλοχ που την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας στην Λευκορωσία, ενώ η Ελσίνκι γνώρισε "πικρή" ήττα 1-0 από την πρωτοπόρο Ίλβες. Από την άλλη, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League, Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε άνετα τη Βαλένθια με 3-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της La Liga.

Τρίποντα για Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ντινάμο Μινσκ, ήττα... μαχαιριά για Ελσίνκι

Τους τρεις βαθμούς επιθυμούσε διακαώς η Ντινάμο Μινσκ στον αγώνα με την Ίσλοχ για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας και το... κατάφερε! Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς και με νίκη 2-0 φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Λευκορωσίας έχοντας μάλιστα και δυο παιχνίδια λιγότερα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Αμιάν που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 51', ενώ στο 89' "κλείδωσε" το τρίποντο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Τους 47 βαθμούς έφτασε η Ντινάμο Μινσκ, όσους έχει και η Νέμαν Γκρόντνο, που όμως έχει παίξει όμως δύο περισσότερους αγώνες (22 έναντι 20). Υπενθυμίζετα ότι ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ομάδα της Λευκορωσίας στο ΟΑΚΑ στις 19 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, η άλλη αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Ελσίνκι ηττήθηκε με 1-0 από την Ίλβες στην έδρα της με αποτέλεσμα να "γκρεμιστεί" στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας και να χάσει την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την πρωτοπόρο Ίλβες στην κορυφή. Βρίσκεται στην τρίτη θέση με 45 βαθμούς, 47 έχει η δεύτερη Κουόπιο που όμως έχει ματς λιγότερο και 48 η Ίλβες. 

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 82' από τον Ρίσκι. Υπενθυμίζεται ότι το "τριφύλλι" θα φιλοξενήσει τους Φινλανδούς στο ΟΑΚΑ στις 28 Νοεμβρίου για τη League Phase του Europa Conference League.

Σε ότι αφορά την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League, Ρεάλ Σοσιεδάδ , επέστρεψε στα... χαμόγελα και τις νίκες επικρατώντας άνετα με 30 της Βαλένθια στο "Ανοέτα" για την 8η αγωνιστική της La Liga. Στους 8 βαθμούς ανέβηκε μετρώντας συνολικά μετά από οκτώ ματς, 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το... καλημέρα και συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό με τον Κούμπο που σκόραρε με ωραίο πλασέ από την περιοχή για το 1-0, ενώ στο 38' "αγγίξε" το 2-0 όμως η προσπάθεια του Αγκέρντ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 80', οι Βάσκοι μετά από αντεπίθεση διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μέντεθ πάτησε περιοχή και έδωσε στον Όσκαρσον που με πλασέ έγραψε το 2-0. Ο Όσκαρσον πέτυχε κι άλλο γκολ στις καθυστερήσεις μετά από ασίστ του Γκόμεθ διαμορφώντας το τελικό 3-0.