Με τη ψυχολογία στα ύψη πήγε η Μπαρτσελόνα στην Παμπλόνα για να αντιμετωπίσει την Οσασούνα αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, με τους "μπλαουγκράνα" να δέχονται την πρώτη τους ήττα με 4-2 στην όγδοη αγωνιστή της La Liga.

Αγνώριστη η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο - Μπροστά με δύο γκολ η Οσασούνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Οσασούνα να μπαίνει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη και τις αλλαγές στην ενδεκάδα που έκανε ο Χάνσι Φλικ και έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 με τον Αρέσο στο 15ο λεπτό, αλλά το σουτ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πένια.

Τρία λεπτά αργότερα όμως, η άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να αποφύγει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, με τον Μπράιν Σαραγόσα να βρίσκει με πολύ ωραία σέντρα τον Μπούντιμιρ που σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και έκανε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους "μπλαουγκράνα" όμως, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στον αγώνα, οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, με τον Σαραγόσα να γίνεται από δημιουργός... εκτελεστής και να νικάει τον Πένια για το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μείωσε η Μπαρτσελόνα αλλά ο Μπούντιμιρ έκανε το 3-1 για την Οσασούνα

Δύσκολα θα μπορούσε να παρουσιαστεί χειρότερη στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα, η οποία πραγματοποίησε ίσως το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της φέτος απέναντι στην Οσασούνα. Για καλή της τύχη όμως, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ερέρα και μείωσε με γκολ του Βίκτορ στο 53ο λεπτό.

Ο Χάνσι Φλικ έβαλε στη συνέχεια τους Λαμίν Γιαμάλ και Ραφίνια και ανέβασε την πίεση για να μπορέσει να ισοφαρίσει, με τον Φεράν Τόρες να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 66ο λεπτό, αλλά η εξαιρετική ατομική του προσπάθεια σταμάτησε πάνω στον Ερέρα.

Και συνήθως στο ποδόσφαιρο όταν χάνεις μία ευκαιρία στο τέλος δέχεσαι ένα γκολ, έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες της Οσασούνα εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά, έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Μπούντιμιρ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 3-1 στο 72ο λεπτό.


Πάρτι της Οσασούνα στην Παμπλόνα με... καλεσμένη την Μπαρτσελόνα

Οι γηπεδούχοι φαίνεται πως είχαν το... κοκκαλάκι της νυχτερίδας, καθώς ό,τι κι αν έκαναν στον αγωνιστικό χώρο τους έβγαινε, με τον Μπρετόνες - που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα - να εξαπολύει έναν... κεραυνό από μακριά και να νικάει τον Πένια για το 4-1 της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να "διασκεδάσει" λίγο τις εντυπώσεις στο φινάλε και να μειώσει στο τελικό 4-2, με το παιδί - θαύμα, Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος έφτασε ήδη τα τέσσερα γκολ και τις πέντε ασίστ στη La Liga στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.