Γεμάτη ήταν η δράση για ακόμη μία ημέρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τις ομάδες να παλεύουν μέχρι το φινάλε για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, κάτι που έγινε ξεκάθαρα στις αναμετρήσεις της Μπολόνια με την Αταλάντα και της Μονακό κόντρα στην Μονπελιέ με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά.

Ισοπαλία με το μυαλό στο Champions League για Αταλάντα και Μπολόνια

Πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού στο Άνφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ έφτασε η Μπολόνια, η οποία κρατούσε το τριποντο στα χέρια της μέχρι το 90ο λεπτό, αλλά ο Σάμαρτζιτς είχε διαφορετική άποψη και ισοφάρισε στην έκτη αγωνιστική της Serie A.

Ένα μεγάλο ντέρμπι με άρωμα... Champions League διεξήχθη στο "Ρενάτο Νταλ' Άρα" με τη Μπολόνια να περνάει δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Αταλάντα, αλλά κατάφερε να πάρει στα αποδυτήρια με το 0-0, με τον Βιντσέντζο Ιταλιάνο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ιδανική για τους γηπεδούχους, καθώς πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Κάστρο βρέθηκε σε απόσταση βολής απέναντι από τον Καρνεσέκι και τον νίκησε, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη, καθώς πέντε λεπτά αργότερα άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα, με τον Λουκουμί να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από μισή ώρα στον αγώνα.

Η Αταλάντα ανέβασε την απόδοση της και πίεσε έντονα για την ισοφάριση, η οποία άργησε μεν αλλά ήρθε δε, με τον Σάμαρτζιτς - που είχε περάσει αλλαγή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου - να διαμορφώνει το τελικό 1-1, με τη "Θεά" να αντιμετωπίζει την Σαχτάρ Ντόνετσκ μεσοβδόμαδα.

Ο Καμαρά λύτρωσε τη Μονακό στο φινάλε του αγώνα κόντρα στη Μονπελιέ

Την μοναξιά της κορυφής δεν θα συνεχίσει να έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς η Μονακό αν και δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Μονπελιέ, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με την πίεση της τελικά να αποδίδει καρπούς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, με τον Ενζιγκούλα να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό του αγώνα μετά από ασίστ του Άνταμς, με το 18χρονο μέσο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Μονπελιέ.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους που μετά το γκολ άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να απειλούν την αντίπαλη εστία. Στο 32ο λεπτό μάλιστα ο Μπαλογκάν νίκησε τον Μπερτό και ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Μονακό προσπαθούσαν να "καθαρίσουν" όσο πιο γρήγορα γινόταν το παιχνίδι, χάνοντας τη μία φάση μετά την άλλη, για να φτάσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Κουλιμπαλί πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για τη Μονπελιέ.

Τότε οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα και ανταμείφθηκαν, με τον Λαμίν Καμαρά να αποδεικνύεται "χρυσή" αλλαγή. Ο Σενεγαλέζος μέσος είχε πάρει τη θέση του Μπεν Σεγκίρ και κατάφερε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και να την ανεβάσει στη κορυφή της Ligue 1.