Η πιο μεγάλη ώρα είναι.... τώρα για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό! Οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι θα αναμετρηθούν σε μια "μάχη" δίχως αύριο όπου θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν ο οποίος περνάει από την... Ρόδο στον τελικό του Super Cup. Άρης και Περιστέρι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Αναλυτικά οι ώρες και τα κανάλια των αναμετρήσεων.

Πρώτη "μετωπική" Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακοέ με φόντο το τρόπαιο

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν διεκδικούν Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός στη Ρόδο, με τις δυο ομάδες να "μάχονται" στο πρώτο τους ντέρμπι για την αγωνιστική περίοδο 2024/25 με φόντο την κατάκτηση του Super Cup που διεξάγεται στη Ρόδο, μια ημέρα μετά τους ημιτελικούς τους όπου αμφότεροι "λύγισαν" Άρη και Περιστέρι αντίστοιχα.

Από την μία πλευρά, το "τριφύλλι" που αν και δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στον ημιτελικό με τον Άρη, μετά την πρώτη περίοδο έβγαλε την ανωτερότητά του στο παρκέ και με... μπροστάρη τον Ναν στην επίθεση πήρε εντέλει εύκολη νίκη με 81-68. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" που δυσκολεύτηκαν στο μεγαλύτερο μέρος από το Περιστέρι και "ίδρωσαν" για να πάρουν την πρόκριση επικρατώντας με 79-74.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4hzsuok0gyp)

Στα αγωνιστικά, ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Κώστα Αντετοκούνμπο όπως και στον ανέτοιμο Λορέντζο Μπράουν, ενώ ο Τούρκος τεχνικός έχει αφήσει εκτός 7αδας των ξένων τον Τσέντι Οσμάν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την άλλη δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Μιλουτίνοφ, Φαλ και Κίναν Έβανς, ενώ μένει να φανεί ποιον ξένο παίκτη θα "κόψει" από την 12αδα.

"Το σημαντικό για μένα είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν με νοιάζει ποιος παίζει και πόσο. Θα δω και κάποια ματς από την προετοιμασία του Oλυμπιακού. Είναι σκληρή ομάδα, καλή ομάδα. Τους ξέρουμε από πέρσι. Θα είναι σίγουρα δύσκολο ματς" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αταμάν. "Έχουμε μια παντελή απουσία συνέχειας και ρυθμού στο παιχνίδι μας. Σε μια ομάδα με τόσο καλούς σουτέρ, δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 21% στο τρίποντο, όταν τα περισσότερα από αυτά - περίπου 14,15 - ήταν μετά από κυκλοφορία και έξτρα πάσα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαρτζώκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i63kkgw5yp)

Σε ότι αφορά τους διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τον τελικό και τον μικρό τελικό, το ντέρμπι του Παναθηναϊκού AKTOR με τον Ολυμπιακό θα διευθύνουν οι Παπαπέτρου, Τσολάκος και Τσιμπούρης και τον αγώνα του Άρη με το Περιστέρι οι Τσαρούχα, Τηγάνης και Μηλαπίδης.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις του Super Cup:

16:45 ΕΡΤ3 Super Cup Περιστέρι – Άρης μπάσκετ

20:30 ΕΡΤ3 Super Cup Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός μπάσκετ