Ο μικρός τελικός του Super Cup διεξήχθη ανάμεσα στον Άρη και το Περιστέρι, με τους Θεσσαλονικείς να μπαίνουν καλύτερα στον αγώνα και να αποκτούν μία διαφορά στη πρώτη περίοδο, η οποία εξαλείφθηκε πριν το ημίχρονο από την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη ανέβασαν την απόδοση τους και με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Αβδάλα και Σταυρακόπουλο πήρε τη νίκη με 69-73 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά που διεξάγεται στη Ρόδο.

Καλύτερο ξεκίνημα για τον Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει πιο σοβαρός και να αποκτάει ισχυρό προβάδισμα εννιά πόντων (12-3) στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα, με τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να ξεκινάνε πολύ εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6.75.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ithtbk2cv5) Το Περιστέρι επέστρεψε στο παιχνίδι και μείωσε στους 5 (17-12) τρία λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου με πρωταγωνιστή τον Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος έδωσε τη δική του ώθηση στην ομάδα των δυτικών προαστίων για να επανέλθει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4itp355vqxt) Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Βασίλη Τολιόπουλο να βάζει δύο τρίποντες... βόμβες από τα 7 μέτρα και ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +9 (25-16), δείχνοντας πως έχει μπει ζεστός από τον πάγκο, έτοιμος να βοηθήσει ξανά την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4iu8mrvseht)

Επέστρεψε το Περιστέρι με οδηγό το τρίποντο στο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο την άμυνα, με το πρώτο τρίλεπτο να κυλάει με το Περιστέρι να μειώνει τη διαφορά στους 6 (30-24) με δύο εύστοχα τρίποντα από Πουλιανίτη και Πάπας αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού έφερε την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στον Άρη, ο οποίος άρχισε να αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα επιθετικά, με τον Τολιόπουλο όμως να πετυχαίνει ακόμη ένα τρίποντα και να στέλνει στο +7 (41-34) τους Θεσσαλονικείς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να κατεβάζει τη διαφορά στους 2 (41-39), ενώ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί ή να ισοφαρίσει αλλά οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη έκαναν λάθος στην αντεπίθεση σ' ένα πραγματικό ντέρμπι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4iuhs00z9dt)

Προηγήθηκε το Περιστέρι με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες

Τα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν ένα ρεσιτάλ... αστοχίας για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι με κανένα τρόπο, με τον Πάτον να πετυχαίνει το πρώτο δίποντο στο δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες.

Όσο περνούσε ο χρόνος βέβαια οι παίκτες άρχισαν να βρίσκουν ξανά το... χέρι τους και σκόραραν πολύ πιο εύκολα, σ' ένα παιχνίδι που συνέχισε να είναι ντέρμπι με το Περιστέρι να παίρνει "κεφάλι" στην αναμέτρηση (47-50) τρία λεπτά πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4iv7chfoskh)
Ο Άρης έψαχνε λύσεις επιθετικά, με τον Τολιόπουλο σε ακόμη ένα σημείο να είναι εκείνος που τον ξεκόλλησε με πέντε προσωπικούς πόντους μειώνοντας στο 55-57 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου υπέρ της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Ψυχραιμότερο το Περιστέρι στο φινάλε και πήρε την τρίτη θέση

Η εικόνα των δύο αντιπάλων στην αρχή της τέταρτης περιόδου έδειξαν πως ήθελαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, με τις άμυνες να γίνονται ακόμη πιο έντονες και τα καλάθια πολύ λιγότερα σε σχέση με την αρχή του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή, με τον Τολιόπουλο να ισοφαρίζει (63-63) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του μικρού τελικού του Super Cup, πετυχαίνοντας το τέταρτο του τρίποντο από τα 8 μέτρα.

Τα λάθη όμως του Άρη και ο επιθετικός ειρμός του Σταυρακόπουλου έστειλε τη διαφορά στο +7 για το Περιστέρι (63-70) μέσα σ' ένα λεπτό, με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν έναν... από μηχανή θεό που θα τον βάλει ξανά στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ivbe4efamp)
Ο Τολιόπουλος με ακόμη ένα τρελό τρίποντο μείωσε στους 3 επτά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αλλά στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Αβδάλα, με τον νεαρό φόργουορντ του Περιστερίου να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 69-73, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ivsbrwhsbl)
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 41-39, 55-57, 69-73