Η Ίπσουιτς Τάουν έχει τέσσερις βαθμούς στη φετινή Premier League, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελά οποιονδήποτε για το πόσο ανταγωνιστική έχει σταθεί. Η νεοφώτιστη έχει πάρει τέσσερις ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια και έχει ηττηθεί μόνο από τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου, ανάγκασε την Άστον Βίλα σε ισοπαλία, 2-2, ρίχνοντάς την από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο, αν ο Έμι Μαρτίνες δεν σταματούσε τον Λίαμ Ντέλαπ αναβιώνοντας την εκπληκτική επέμβασή του στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, στην προσπάθεια του Κόλο Μουανί. Ο Αργεντινός έχει, όμως, ευθύνη στο γκολ που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, στο 8', όταν ο Ντέλαπ εκμεταλλεύτηκε την αστάθειά του σε έξοδο. 



Η Βίλα προηγήθηκε 2-1 με τους Μόργκαν Ρότζερς και Όλι Γουότκινς να σκοράρουν στο 15' και το 32', όμως ο Ντέλαπ πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο 72'. Οι "χωριάτες" πλέον έχουν 13 βαθμούς, όσους η Τσέλσι. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Κλασικά Άσπας 


Στο Βίγκο, η Θέλτα πήρε την πρώτη ισοπαλία της τη φετινή σεζόν στη LaLiga και τον πρώτο βαθμό ύστερα από τις δύο διαδοχικές ήττες της. Με τον Τάσο Δουβίκα να μπαίνει στο 58' στην αναμέτρηση με την Τζιρόνα για την όγδοη αγωνιστική, η ομάδα του Κλαούντιο Γκιράλντες πήρε τον πόντο με το γκολ του "σεσημασμένου" για τα γκολ-βαθμούς Ιάγκο Άσπας στο 81'. Ο Ισπανός επιθετικός έχει πετύχει τρία γκολ σε ισάριθμα ματς που η Θέλτα έχει μαζέψει τους επτά από τους 10 βαθμούς της.

Η Τζιρόνα, από τη μεριά της, που είχε προηγηθεί με τον Γιανγκέλ Ερέρα στο 38', έχει πετύχει την τελευταία νίκη της την 1η Σεπτεμβρίου. Από τότε, το συγκρότημα του Μίτσελ δεν έχει πανηγυρίσει, με τρεις διαδοχικές ήττες και δύο ισοπαλίες. Έφτασε τους εννιά βαθμούς. 


Bundesliga: Πανδαισία στο Κιέλο, πέρασε η Άιντραχτ


Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τελείωσε μουδιασμένη το παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν για την 1η αγωνιστική της League Phase στο Europa League, όμως στο Κιέλο δεν άφησε να γίνει το ίδιο λάθος. Η νίκη της επί της Χόλστεν με σκορ 4-2 φέρνει την ηρεμία στις τάξεις της Άιντραχτ, που έφτασε τους 12 βαθμούς στην Bundesliga και είναι μόνη δεύτερη, πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. 

Ο Ομάρ Μαρμούς πέτυχε δύο γκολ, στο 25' και το 65'. Το δεύτερο μάλιστα έδωσε το προβάδισμα στην Άιντραχτ, 3-2, σε καίριο σημείο.


Ο Σούτο Ματσίνο, από την πλευρά του, ισοφάρισε δις για την ουραγό, με ένα βαθμό σε πέντε παιχνίδια, Χόλστεν, στο 30' με πέναλτι και στο 50'. Ο Ίγκορ Μαλάνοβιτς είχε βάλει την Άιντραχτ μπροστά στο σκορ για λίγο, ενώ το τέταρτο γκολ πέτυχε ο Τούλα στο 74'.