Συνεχίζονται οι αναμετρήσεις των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στα πρωταθλήματα τους, με την Μάλμε να παίρνει σπουδαία νίκη κόντρα στην Μιάλμπι και βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση της κούπας στη Σουηδία, ενώ η Βικτόρια Πλζεν μοιράστηκε βαθμούς με την Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Νίκη για τη Μάλμε και ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα Σουηδίας

Παρά το ευρωπαίκό "στραπάτσο" απέναντι στην Ρέιντζερς για τη πρεμιέρα του League phase του Europa League η Μάλμε επέστρεψε στις νίκες, δείχνοντας πως καταφέρνει να ξεπερνάει το αρχικό σοκ και ετοιμάζεται για τη συνέχεια.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού υποδέχθηκε την Μιάλμπι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σουηδίας και άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ με γκολ με τον Ρίεκς να κάνει το 1-0 στο 20ο λεπτό, βγάζοντας ένα άγχος από την ομάδα του ενόψει της συνέχειας.

Τη νίκη εξασφάλισε λίγο μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα ο Τελίν, ο οποίος μπορεί να έχει προβλήματα στην Ευρώπη, αλλά στις εγχώριες διοργανώσεις πετυχαίνει το ένα τέρμα μετά το άλλο. Το τρίποντο αυτό έφερε τη Μάλμε 5 πόντους μακριά για τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου στη Σουηδία.

"Γκέλαρε" η Βικτόρια Πλζεν απέναντι στην Μλάντα Μπόλεσλαβ

Τις κακές εμφανίσεις συνέχισε για ακόμη μία αγωνιστική στην Τσεχία η Βικτόρια Πλζεν, η οποία δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο εντός έδρας απέναντι στην Μλάντα Μπόλεσλαβ, αποδεικνύοντας πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο αυτή τη στιγμή.

Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο Europa League προηγήθηκε λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο στην αναμέτρηση με τον Αντού να εκμεταλλεύεται την ασίστ Κάλβαχ, αλλά δε κατάφερε να το κρατήσει για πολύ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους στη συνέχεια και έφεραν το ματς στα ίσα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Λάντρα. Στο 49ο λεπτό όμως, έμειναν με δέκα παίκτες χάρις σε απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντόνατ για χτύπημα εκτός φάσης.

Η Πλζεν πίεσε αρκετά για να μπορέσει να φτάσει στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ και να πάρει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ ολοκλήρωσε κι εκείνη από τη πλευρά της το παιχνίδι με 10 παίκτες, με τον Τσερβ να βλέπει την κόκκινη κάρτα από την πλευρά του.

Νίκη για την Καραμπάγκ που έπαιξε με τη... φωτιά

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Καραμπάγκ απέναντι στην Σαμπά Μπακού, καθώς είδαν το 3-0 του πρώτου 20λεπτου να γίνεται 3-2 μέχρι το 50'. Τελικά όμως οι γηπεδούχοι αν και απειλήθηκαν πήραν τη νίκη και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η τελευταία αντίπαλος του Ολυμπιακού στο League phase του Europa League έκανε γρήγορα το 2-0 με γκολ των Μπαϊράμοφ και Ακουτάτζε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με τον Μεδίνα να πετυχαίνει το τρίτο λίγο αργότερα.

Οι φιλοξενούμενοι αν και πολλοί θα περίμεναν πως θα τα παρατήσουν, κατάφεραν να μειώσουν σε κρίσιμο σημείο, με τον Μίκελς να κάνει το 3-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο στα αποδυτήρια.

Η Σαμπά μείωσε ακόμη περισσότερο στο 51ο λεπτό με τον Σαφράνκο και πίεσε πολύ για να μπορέσει να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι έχασαν από τη πλευρά τους αρκετές ευκαιρίες για τέταρτο γκολ με το 3-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.