Η Τότεναμ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" με σκορ 3-0 και πλέον η κλεψύδρα για τον Έρικ τεν Χαγκ αδειάζει εμφανώς γρηγορότερα. Η Γιουνάιτεντ παρέμεινε στους επτά βαθμούς σε έξι παιχνίδια και είναι σε απόσταση οκτώ πόντων της κορυφής της βαθμολογίας, στην οποία βρίσκεται μόνη της η Λίβερπουλ. Τα "σπιρούνια", από τη μεριά τους, έφτασαν τους 10 βαθμούς. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ: Η εντυπωσιακή κούρσα και η αυστηρή κόκκινη 

Η εκπληκτική προσπάθεια του Μίκι φαν ντε Βεν στο 3', όταν έκλεψε την μπάλα στο αμυντικό μισό της Τότεναμ, την κουβάλησε 40 μέτρα, έφτασε στην εξωτερική γραμμή μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ και την γύρισε ώστε να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία ο Μπρέναν Τζόνσον, ήταν κομβική στο "Ολντ Τράφορντ". Η Τότεναμ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τζόνσον πέτυχε γκολ σε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι



Είχε δοκάρι με τον Τζόνσον στο 20', από νέα πάσα του Φαν ντε Βεν. Ο Τίμο Βέρνερ, από τη μεριά του, έχασε απίθανη ευκαιρία στο 39'. Η Γιουνάιτεντ είχε βέβαια τις δικές της στιγμές, με ένα πλασέ του Ζιρκζί που έβγαλε ο Γκιγέρμο Βικάριο, αλλά και το δικό της δοκάρι, εξωτερικό, με το σουτ του Γκαρνάτσο στο 37'. Αλλά βέβαια αυτό μοιάζει περισσότερο με παρηγοριά παρά με ουσιαστική αντιμετώπιση του παιχνιδιού. 

Η φάση που έκλινε την πλάστιγγα υπέρ της Τότεναμ ήρθε στο 42', με τον Μπρούνο Φερνάντες να δέχεται την απευθείας κόκκινη, πρώτη του ως παίκτη της Γιουνάιτεντ, για φάουλ με την τάπα στον Τζέιμς Μάντισον. Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος γλίστρησε και έκανε το άγαρμπο μαρκάρισμα. Η απόφαση του διαιτητή Κρις Καβανάγκ στηλιτεύτηκε. 



Η Γιουνάιτεντ ήταν πίσω στο σκορ και είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Η κατάσταση, όμως, θα γινόταν γρήγορα χειρότερη. 


Την "σκότωσε" ο Κουλουσέφσκι

Κλινική αποδείχθηκε η Τότεναμ και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζόνσον βγήκε από τα δεξιά, η μεταβίβασή του αλλοιώθηκε, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι πέτυχε, με το αριστερό, ένα πολύ ποιητικό γκολ. Ήταν σχεδόν εναέριο τακουνάκι. 


Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει "κλειδώσει" το παιχνίδι πολύ νωρίτερα, αν ο Βέρνερ ευστοχούσε στο δεύτερο τετ α τετ του με τον Ονάνα. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει και στο 59' και το 60' ζήτησε διαδοχικά πέναλτι, για χέρια των Κουλουσέφσκι και Ρομέρο, απαιτήσεις που ήταν και αποδείχθηκαν... τζούφιες.



Στο 77', όμως, η Τότεναμ "σφράγισε" το θρίαμβο, σχεδόν τέσσερα χρόνια από το μυθικό 6-1 στο ίδιο γήπεδο, με τους Κέιν και Σον να πετυχαίνουν από δύο γκολ, με το πλασέ του Ντομινίκ Σολάνκε, που σκόραρε από κόρνερ. Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Τα "σπιρούνια" έφτασαν, επίσης, τις τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Ο Ματέις ντε Λιχτ είχε, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, την τελευταία ευκαιρία της Γιουνάιτεντ για να μειώσει, αποτυγχάνοντας να σκοράρει με προβολή. Για τους δύο Ολλανδούς, η συνεργασία στον Άγιαξ και τα θριαμβευτικά αποτελέσματα μοιάζουν με μακρινό παρελθόν.