Ένα ντέρμπι αποδείξεων. Μια "μάχη" δίχως αύριο. Ένα αθηναϊκό ντέρμπι που προσφέρει διαχρονικά αμέτρητες συγκινήσεις. Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με νίκη να "εκτοξευτεί" ξανά στην κορυφή της Super League μετά το διπλό του Άρη στην Τούμπα που "γκρέμισε" τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση. Σε μια "OPAP Arena"... ηφαίστειο οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχθηκαν τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική. Και το ντέρμπι βάφτηκε "κιτρινόμαυρο"!

Ο "χρυσός" σκόρερ Πιερό "χτύπησε" ξανά από... αέρος, ο Άμραμπατ "κλείδωσε" τη νίκη από την άσπρη βούλα στο 90+4' και το τελικό 2-0 βρίσκει την "Ένωση" να οδηγεί ξανά την κούρσα και να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας 14 βαθμούς! Από την άλλη, οι "πράσινοι"... βυθίστηκαν κι άλλο στην βαθμολογία και πλέον βρίσκονται στην όγδοη θέση με 8 βαθμούς μετά από 6 αγώνες!

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Αλόνσο είχαν θερμό τετ-α-τετ, με τους δυο τους που γνωρίζονται αρκετά καλά από την κοινή θητεία τους στο Μεξικό, να συναντιούνται ξανά επί ελληνικού εδάφους. Χαμόγελα, θερμή αγκαλιά και σεβασμός μεταξύ δυο αντιπάλων! Όμορφες εικόνες που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4izgbosuxk9)
Η ένταση, το πάθος και τα σκληρά μαρκαρίσματα υπήρχαν με το... καλημέρα στο αθηναϊκό ντέρμπι. Από την μια η ΑΕΚ είχε μπει φορτσάτη με... σύμμαχο της τον κόσμο που είχε δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, προσπαθούσε να επιβάλλει το παιχνίδι της, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε κυρίως με βαθιές μπαλιές αναζητώντας τον Φώτη Ιωαννίδη που όποτε έφευγε στην κόντρα δημιουργούσε κινδύνους στα αντίπαλα καρέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4izw2g81575)
Τα συνεχόμενα φάουλ δεν επέτρεπαν στο ματς να έχει ρυθμό, η "Ένωση" είχε τη μπάλα στα πόδια της και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο τα... χαλούσε στην τελική ενέργεια. Το "τριφύλλι" είχε επικεντρωθεί κυρίως στο αμυντικό και ανασταλτικό κομμάτι για να περιορίσει τις επιθετικές ενέργειες των "κιτρινόμαυρων". Στο 25ο λεπτό, ο Κοϊτά βρήκε χώρο και δοκίμασε σουτ από μακρινή απόσταση χωρίς τύχ καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j04qmlwxkh)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ πίεζε ολοένα και περισσότερο και στο 30ο λεπτό κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ σε φάση - καρμπόν όπως με τον Βόλο. Ο Ρότα με ωραίο ανέβασμα, έβγαλε ιδανική σέντρα στην περιοχή, ο Πιερό με εντυπωσιακό άλμα "νίκησε" τον Ίνγκασον στον αέρα και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 εν μέσω... πανζουρλισμού!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j07hfbrynl)
H πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε στο 39ο λεπτό και ο Στρακόσα χρειάστηκε να δείξει τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του για να απομακρύνει τον κίνδυνο από την εστία του. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τετέ, η μπάλα κατέληξε στον Γεντβάι ο οποίος αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε κεφαλιά την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά με σωτήρια επέμβαση ο γκολκίπερ της ΑΕΚ που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j0gns14gyx)
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και απείλησε μέσα σε διάστημα ενός λεπτού δις. Στο 48', μετά από ωραία συνεργασία του Ιωαννίδη με τον Τετέ, ο τελευταίος δοκίμασε να πλασάρει όμως ο Βίντα έκοψε σωτήρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα (49'), ο Ουναΐ επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο πέρασε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j157nbegax)
Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, μετά το 50' η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, απείλησε με κεφαλιά του Βίντα στο 55' την οποία μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι, ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά οι "πράσινοι" ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 63ο λεπτό ο Κοϊτά δοκίμασε για ακόμη μια φορά να απειλήσει από μακρινή απόσταση ωστόσο το τελείωμα του κατέληξε άουτ.

Από το 80ο λεπτό και μετά η ΑΕΚ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ. Στο 80ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά, ο Πιερό πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έκανε κεφαλιά η οποία όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ δυο λεπτά αργότερα (82'), ο Λιούμπισιτς εξαπέλυσε "βολίδα', με τη μπάλα να περνά λίγο διπλά από την εστία του Ντραγκόφσκι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j1qnl3m8b5)
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1' μετά από εναέρια "μονομαχία" του Τσέριν με τον Πιερό, η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη του Παναθηναϊκού και μετά από on filed review, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που βρίσκει την ΑΕΚ στην κορυφή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j21f8nn0jt)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα: Στρακόσα, Ρότα (89’ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (71’ Λιούμπισιτς), Περέιρα (71’ Μάνταλος), Ελίασον (89’ Αμραμπατ), Πινέδα (65’ Γιόνσον), Κοϊτά, Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (66’ Μαντσίνι), Τετέ (87’ Γερεμέγεφ), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Τζούρισιτς (66’ Πελίστρι), Ιωαννίδης.