Εντυπωσιακή παράδοση, από το 2018-19 που επέστρεψε στη Super League, συνεχίζει να έχει ο Άρης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτή ήταν η ένατη φορά στα 12 παιχνίδια των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο γήπεδο που οι "κίτρινοι" δεν χάνουν. Μάλιστα, πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει όλες κι όλες τρεις την τελευταία εξαετία. 

ΠΑΟΚ-Άρης: Τα... δοκάρια του Τισουντάλι


Ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη είναι πάντα επικίνδυνο, αλλά οι παίκτες του "δικέφαλου του Βορρά" μπήκαν στην Τούμπα κουβαλώντας τα θετικά κύματα της νίκης στο "Κλ. Βικελίδης" τον περασμένο Μάιο, που του χάρισε το πρωτάθλημα. 

Φυσικά, το παιχνίδι ήταν φουλ ανταγωνιστικό. Με κάποιες φάσεις, που ανάγκασαν τους τερματοφύλακες να δείξουν τις ικανότητές τους. Το σουτ του Λορέν Μορόν από μακριά μόλις στο 3' δεν λογίζεται ως ευκαιρία, αφού ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σχετικά εύκολα, μια και η μπάλα κόντραρε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γίρι Παβλένκα παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τη νυν ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, με τον Άρη να μην έχει οποιαδήποτε ένσταση προκειμένου να βρίσκεται πίσω από την μπάλα, ήταν η ομάδα που είχε τη δημιουργία και την κατοχή (58-42 στο ημίχρονο). Είχε, επίσης, και τα δοκάρια: στο 27' ο Τισουντάλι, που ο Λουτσέσκου τον ξεκίνησε αντί του Τσάλοφ, έστειλε εκεί την μπάλα έπειτα από την ωραία προσπάθεια του Τάισον. 

Το ίδιο είχε κάνει και δύο λεπτά νωρίτερα. Η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού ήταν ακάλυπτος, ωστόσο η προσπάθεια του Γιάννη Κωνσταντέλια με τις δύο ντρίμπλες και την υπέροχη κάθετη ήταν εξαίσια. 

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει κοντά στο γκολ και στο 24', αλλά ο Κουέστα είχε κλείσει ορθά τη γωνία του και ο Γιόνι, που μπήκε από τα δεξιά, πλάσαρε πάνω του. Λίγο πριν, ο Μόντσου ρίσκαρε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και έφτασε αρκετά κοντά. 

Ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Φραν Βέλεθ στο 43', μια και πονούσε στον αριστερό μηρό του. 

ΠΑΟΚ-Άρης: Τους εξέθεσε ο Γκαρθία 

Ο Άρης είχε την πρώτη καλή στιγμή και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κοτάρσκι, όμως, έπιασε το σουτ του Ντιάντι. Οι "κίτρινοι" προηγήθηκαν στο 63' με το σόλο του Μανού Γκαρθία, ο οποίος μπήκε ανεμπόδιστα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα. Και αυτό το γκολ προήλθε από εκτέλεση πλαγίου, στο οποίο η άμυνα του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε ξανά ανέτοιμη. 

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να πιέσουν, όμως η άμυνα του Άρη κρατούσε μακριά τις απειλές. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 84', από εκτέλεση κόρνερ. Σε αυτήν, ο Κετζιόρα πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα με προβολή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ο "δικέφαλος" είχε ακόμα μία στιγμή με ένα σουτ του Τσάλοφ, που δεν ήταν επικίνδυνο για τον Κουέστα. 


ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (69' Καμαρά), Μπακαγιόκο (76' Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (76' Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (68' Τσάλοφ).
Άρης (Άκ. Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βελέθ (43' Ρόουζ), Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο (74' Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (81' Νταρίντα), Ντιαντί (74' Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81' Σαμόρα).