Σ' ένα απίστευτο ντέρμπι, το οποίο διακόπηκε κιόλας για ρίψη αντικειμένων, η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε το σημαντικό τρίποντο μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Κορέα είχε διαφορετική άποψη και ισοφάρισε για την Ατλέτικο Μαδρίτης, δίνοντας της τον βαθμό στην όγδοη αγωνιστική της La Liga.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δε βρήκε γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ατλέτικο Μαδρίτης να μπαίνει καλύτερα και να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 10ο λεπτό με τον Χούλιαν Άλβαρες να κάνει πολύ ωραία κίνηση και συρτό σουτ, αλλά ήταν εκεί ο Κουρτουά για να σταματήσει την προσπάθεια του.

Όσο περνούσε ο χρόνος η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβαζε την απόδοση της και έφτασε πολύ κοντά στο προάδισμα, με τον Βαλβέρδε να βρίσκεται λίγο χώρο και να σουτάρει από μακριά, αλλά ο Όμπλακ ήταν εκεί για να αποκρούσει το... ξερό σουτ του Ουρουγουανού μέσου.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ανήκε πάλι στους "μερέγχες", αυτή τη φορά με τον Μπέλιγχαμ να κάνει την ωραία προσπάθεια και να σουτάρει στη δεξιά γωνία του Σλοβένου τερματοφύλακα, με τον γκολκίπερ των "ροχιμπλάνκος" όμως να κρατάει το 0-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Μιλιτάο έδωσε το προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα, με τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν την πρώτη ευκαιρία με τον Ροντρίγκο, με το σουτ του Βραζιλιάνου να καταλήγει λίγο άουτ στο 51ο λεπτό.

Το γκολ τελικά για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει, με τον Έντερ Μιλιτάο να λειτουργεί σαν επιθετικός και να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ μέσα στην περιοχή. Έστρωσε ωραία τη μπάλα μπροστά του και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ για το 0-1 στο 64ο λεπτό.

Η πίεση της Ατλέτικο Μαδρίτης και η ισοφάριση του Κορέα στις καθυστερήσεις

Όπως αναμενόταν η Ατλέτικο Μαδρίτης ανέβασε την πίεση της στη συνέχεια και έψαξε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας ουσιαστικά την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 82ο λεπτό, με τον Λίνο να κάνει τρομερό σουτ, αλλά ο Κουρτουά ήταν εκεί για να πει "όχι" στον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων.

Οι "ροχιμπλάνκος" έψαχναν αγωνιωδώς το γκολ που θα τους βάλει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά η τύχη δεν τους "χαμογέλασε" στη φάση του 90ου λεπτού, καθώς το εξαιρετικό φάουλ του Γκριεζμάν πήγε λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Ότι δεν κατάφερε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός το πέτυχε ο Κορέα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά από την πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ αρχικά, αλλά να μετράει κανονικά λόγω του VAR.

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης - που είχε αρκετά λεπτά καθυστερήσεων λόγω και της διακοπής που υπήρξε - ο Γιορέντε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για το πολύ σκληρό φάουλ που έκανε στον Φραν Γκαρθία, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.