Με φόρα θα πάνε οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Τρομερή εμφάνιση έκανε ο Χρήστος Ζαφείρης που έδωσε το τρίποντο στη Σλάβια Πράγας ενώ με τεσσάρες επικράτησαν τόσο η Μπράγκα όσο και η Πόρτο.

Μεγάλες νίκες για Σλάβια Πράγας και Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Άκρως ελληνικό ήταν το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Σλάβια Πράγας απέναντι στην Μποέμιανς, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League να είναι καταιγιστική και να φεύγει με τεράστιο "διπλό" στο πρωτάθλημα της Τσεχίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Ζαφείρη που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο εξωτερικό, καθώς πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του στο 50ο λεπτό, δίνοντας τη... χαριστική βολή στους γηπεδούχους.

Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Ντιουφ για τους φιλοξενούμενους για να έρθει ο Χόρι στην αμέσως επόμενη φάση να κάνει το 0-2. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Μποέμιανς, ο Πετράκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει η επερχόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, Μπόρατς Μπάνια Λούκα πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στη Ράντνικ για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Βοσνίας.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με τον Κβριτς στο 25ο λεπτό του αγώνα, δείχνοντας από την αρχή που θέλουν να καθαρίσουν το παιχνίδι για να ρίξουν το βάρος στην αναμέτρηση κόντρα στους "πράσινους" την ερχόμενη Πέμπτη (03/10 - 22:00).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη ευκολότερα για την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, καθώς είδε τον Ερέρα να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 43ο λεπτό εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το τρίποντο που την ανέβασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας και παιχνίδια λιγότερα.

Τεσσάρες για Μπράγκα και Πόρτο πριν τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, με την Μπράγκα και την Πόρτο να φιλοδωρούν με τεσσάρες εντός έδρας την Ρίο Άβε και την Αρούκα αντίστοιχα για έβδομη αγωνιστική της Liga Portugal.

Οι "δράκοι" δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο απέναντι στην αντίπαλο τους και χρειάστηκαν ξανά τον Ομοροντιόν για να τους ξελασπώσει, με τον επιθετικό από την Ισπανία να πετυχαίνει το πέμπτο του διαδοχικό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στο 47ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4iz3vxklyxl)
Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι πήραν φόρα και έφτασαν εύκολα σε μία νίκη που τους κρατάει μόνους δεύτερους στη βαθμολογία, με τον Νίκο να κάνει το 2-0 και τον Γκαλένο να τριπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του μέσα σε 9 λεπτά παιχνιδιού.

Το χορό των γκολ ολοκλήρωσε ο Γκούι στο 85ο λεπτό, με τον 20χρονο Σουηδό να περνάει αλλαγή στο ημίχρονο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, όπως έκανε και λίγες μέρες νωρίτερα στον αγώνα κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j10nnec3mh)
Επιβλητική από την πλευρά της ήταν και η Μπράγκα, η οποία υποχρέωσε σε "βαριά" ήττα την άλλη ομάδα που έχει μετοχές ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Ρίο Άβε, τέσσερις ημέρες πριν τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές λόγω της κόπωσης του αγώνα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν το πλήρωσε με τους Μαρτίνες και Γκάρμπι να κάνουν το 2-0 μέσα σε επτά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπρούμα - που πέρασε αλλαγή στη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού - πρόλαβε να γίνει πρωταγωνιστής, καθώς αρχικά έδωσε την ασίστ για το 3-0 στον Ρικάρντο Όρτα στο 66ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε και ο Αντρέ Όρτα για ένα εικοσάλεπτο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4j3w8d5w31d)

Νίκη για τη Στεάουα Βουκουρεστίου πριν τον ΠΑΟΚ - Συνεχίζει ακάθεκτη η Φερεντσβάρος

Με την ψυχολογία στα ύψη θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες για τη Θεσσαλονίκη η Στεάουα Βουκουρεστίου για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη αγωνιστική του League phase του Europa League, καθώς επικράτησε δύσκολα με 0-1 της Σέπσι.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Τανάσε στο 15ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη μετά από δύο σερί ισοπαλίες και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους εννιά βαθμούς.

Σε τρομερή κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται η Φερεντσβάρος, η οποία επικράτησε στο ντέρμπι κόρυφης της Ακαδημίας Πούσκας με 3-0 και έμεινε μόνη της στη πρώτη θέση χωρίς συγκατοίκους, έχοντας το απόλυτο των βαθμών με 6/6.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε περισσότερο στους φιλοξενούμενους που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά ο Ντιμπούζ ήταν εκεί, για να δώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη στον Ματέους Σαλντάνια που έκανε το 1-0 λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός - που ενδιαφέρθηκε και η ΑΕΚ να τον αποκτήσει - δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς στο 77ο λεπτό έκανε το 2-0. Ο στράικερ της Φερεντσβάρος ολοκλήρωσε το χατ τρικ πέντε λεπτά αργότερα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.