Δεν είναι λίγοι οι παίκτες στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το μπάσκετ που αποφασίζουν σε μικρή ηλικία να σταματήσουν και αφοσιωθούν σε κάτι διαφορετικό. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του Έι Τζέι Γκρίφιν που αφήνει το NBA για να γίνει ιερέας.

Από την καριέρα στο NBA... ιερέας ο Έι Τζέι Γκρίφιν

Μία εξέλιξη που λίγοι περίμεναν υπήρξε κάτι λιγότερα από ένα μήνα από τη πρεμιέρα της χρονιάς στο NBA, με τον Έι Τζέι Γκρίφιν να παίρνει μία απόφαση που θα συζητηθεί, σταματώντας το μπάσκετ σε ηλικία των 21 ετών για να γίνει ιερέας.

Ο πρώην παίκτης των Ατλάντα Χοκς, φαινόταν πως είχε πάρει την απόφαση του αρκετό καιρό για αυτό και έλυσε το συμβόλαιο του με τους Χιούστον Ρόκετς προλαβαίνοντας να αγωνιστεί δύο σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η rookie σεζόν του μάλιστα ήταν εξαιρετική, έχοντας 8,9 πόντους με 39% στο τρίποντο σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμενε καθώς τη δεύτερη χρονιά έπαιξε μόλις σε 20 παιχνίδια λόγω τραυματισμών αλλά και της απώλειας του ανηψιού του.

"Ξέρω ότι στα μάτια πολύ κόσμου αυτό μοιάζει χαμένο, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Θα υπηρετήσω τον Κύριο με όλη την καρδιά μου και θέλω να δω πού θα με οδηγήσει", ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γκρίφιν, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τον Ιησού.