Την ώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπαθεί αγωνιωδώς να μαζέψει βαθμούς για να βρεθεί στο ATP Finals η τύχη συνεχίζει να του γυρνάει την πλάτη, καθώς η κλήρωση του στο τουρνούα της Σανγκάης είναι πραγματικά πολύ δύσκολη για τον Έλληνα Πρωταθλητή.

Πολύ δύσκολη κλήρωση του Τσιτσιπά στο τουρνουά της Σανγκάης

Το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι γνωστό, με τον Έλληνα τενίστα να έχει επηρεαστεί πολύ από τα εξωαγωνιστικά θέματα που τον απασχολούν.

Το συμβάν με τον πατέρα του και η αλλαγή του προπονητή δε φάνηκαν να τον βοηθούν όσο θα περίμενε ο ίδιος, ενώ ήρθε και η αδιαθεσία στο τουρνουά του Τόκιο για να αποχαιρετήσει πολύ νωρίς τη διοργάνωση με ήττα με 2-1 από τον Μίκελσεν.

Ο Τσιτσιπάς έχει ως στόχο να επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μήπως καταφέρει να βρεθεί στους τελικούς της διοργάνωσης στο τέλος του χρόνου, αλλά το έργο του όλο και δυσκολεύει.

Σε αυτό "βοήθησε" και η πολύ κακή κλήρωση που του έτυχε για το τουρνουά της Σανγκάης, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκει στο δρόμο του αν ξεπεράσει τα πρώτα εμπόδια αρχικά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στη φάση των "16" αλλά και τον Γιανίκ Σίνερ, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, για να προκριθεί στα ημιτελικά.