Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά άφησε τα γήπεδα της Γαλλίας και πλέον κάνει καριέρα στον θαυμαστό κόσμο του NBA με την φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο ύψους 2,24, νεαρός Γάλλος σταρ ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη του σεζόν στο NBA.

Πλέον είναι πανέτοιμος για την δεύτερη σεζόν με τους Σπερς, όπου θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός. Πιο συγκεκριμένα ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά παρουσιάστηκε με +12 κιλά μυϊκής μάζας στην media day που έκαναν οι Σπερς.

Η περίπτωσή του είναι αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη του Ζοέλ Εμπίντ. Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό πως ο ίδιος έχασε 13 κιλά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να γίνει πιο «ελαφρύς» και να αποφεύγει τους τραυματισμούς.

Ο Γουεμπανιαμά από 95 πήγε στα 107 κιλά


Ο Γάλλος άσος ήταν 95 κιλά και φαινόταν λίγα για το ύψος του. Έτσι το καλοκαίρι έκανε ειδικό πρόγραμμα αλλάζοντας κατά πολύ αφού πλέον ζυγίζει 107 κιλά.



Η εξέλιξη του Γουεμπανιαμά, αρχίζει να θυμίζει εκείνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού και εκείνος όταν πρωτοεμφανίστηκε στον "μαγικό κόσμο" του NBA δεν ήταν ούτε 90 κιλά!

Ο Έλληνας σταρ από ένα σημείο και μετά δεν... έλεγε να φύγει από το γυμναστήριο και σε άψογη συνεργασία με το επιτελείο των Μπακς, πλέον ζυγίζει 110 κιλά και θεωρείται πως διαθέτει μία από τις καλύτερες σωματοδομές στον χώρο του αθλητισμού.