Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Αγιούμπ Ελ Καμπί έναν εξαιρετικό επιθετικό, ο οποίος καταγράφει και εντυπωσιακούς αριθμούς. Πόσο μάλλον όταν με αυτούς τους αριθμούς αφήνει πίσω αστέρια όπως οι Έρλινγκ Χάαλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ, Χάρι Κέιν.

Πιο συγκεκριμένα ο Αγιούμπ Ελ Καμπί ηγείται στη λίστα των κορυφαίων διεθνών σκόρερ στον κόσμο (δηλαδή σε διεθνείς διοργανώσεις με σύλλογο και εθνική) για το 2024, θέση που διατηρεί εδώ και τέσσερις μήνες!

Μια λίστα την οποία επιμελείται η IFFHS (Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου). Στην τελευταία της ανανέωση με τους κορυφαίους επιθετικούς στον πλανήτη διατηρεί στην πρώτη θέση τον Μαροκινό μπόμπερ.

Ο Ελ Καμπί, ο Ολυμπιακός και η κορυφή στη λίστα της IFFHS

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε αυτή την ιστορική επιτυχία που σημείωσε ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Conference League.

Με βάση την IFFHS ο διεθνής επιθετικός είναι στην πρώτη θέση με 15γκολ. Πίσω του με ένα γκολ λιγότερο βρίσκεται ο Χάρι Κέιν που σκόραρε έξι γκολ αυτό το μήνα σε διεθνείς διοργανώσεις κι έφτασε τα 14 συνολικά μέσα στο 2024, ενώ ο επόμενος που αγωνίζεται στην Ευρώπη είναι ο Κιλιάν Μπαπέ που δεσπόζει στη 10η θέση με εννιά γκολ.

Η ενδεκάδα των κορυφαίων διεθνών σκόρερ για τον Σεπτέμβριο:

  1. Αγιούμπ Ελ Καμπί 15 γκολ (Ολυμπιακός)
  2. Ακράμ Αφίφ 14 γκολ (Αλ Σαντ)
  3. Χάρι Κέιν 14 γκολ (Μπάγερν)
  4. Σαλομον Ρονδόν 12 γκολ (Πατσούκα)
  5. Σοφιάν Ραχίμι 12 κολ (Αλ Αίν)
  6. Αϊμέν Χουσέιν 11 γκολ (Αλ Τζαγίβα, Αλ Κορ)
  7. Αντεμόλα Λούκμαν 11 γκολ (Αταλάντα)
  8. Μούσα Αλ Τααμαρί 9 γκολ (Μονπελιέ)
  9. Γιαζάν Αλ Ναϊμάτ 9 γκολ (Αλ Αχλί)
  10. Κιλιάν Μπαπέ 9 γκολ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Αντριάν Μαρτίνες 9 γκολ (Ράσινγκ Κλουμπ)