Φτωχότερο είναι από σήμερα (02/10) το ελληνικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Απόλλωνα Σμύρνης με την τραγική είδηση του θανάτου του Κώστα Αλαμάνου. Ο θρυλικός και εμβληματικός πρόεδρος που έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" και θα μνημονεύεται για πάντα για το έργο, το ήθος, την ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά του στην ομάδα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Απεβίωσε ο θρυλικός πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Κώστας Αλαμάνος

Ο Κώστας Αλαμάνος υπήρξε ο μακροβιότερος και πλέον επιτυχημένος πρόεδρος – μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης. Βρισκόταν στο "τιμόνι" της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" για 26 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1979 έως το 2005. Επί των ημερών του ο Απόλλων Σμύρνης βίωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών με κορυφαία την έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το 1995 και ένα χρόνο αργότερα όπου οι "κυανόλευκοι" ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη και μοναδική φορά σητν ιστορία τους!

Ο κ.Αλαμάνος είχε τεράστια προσφορά στον σύλλογο, με το σημαντικότερο κατόρθωμα του να είναι ότι διατήρησε τον Απόλλωνα Σμύρνης για 19 συνολικά χρόνια και μάλιστα 12 συνεχόμενα στα... μεγάλα σαλόνια της Α' Εθνικής. Ξεχώριζε για την ευφυΐα του, ήταν κυριολεκτικά επιστήμονας στα οικονομικά καθώς είχε σπουδάσει Ανωτάτη Εμπορική, κράτησε τον Απόλλωνα στο κορυφαίο επίπεδο με λίγα έσοδα, ενώ επί ημερών του αναδείχθηκαν και πολλά ταλέντα.

Υπηρέτησε με ήθος τον Απόλλωνα Σμύρνης σε μία περίοδο με ελάχιστα χρήματα και σοδα από διάφορες τρίτες πηγές όπως ήταν τα τηλεοπτικά, οι κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ διέθεσε όλη του την περιουσία για την ομάδα κάτι που είχε ως συνέπεια να βιοπωρίζεται με μεγάλη δυσκολία τα τελευταία χρόνια.

Θεωρείται ως ο κορυφαίος πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης όλων των εποχών, είχε τιμηθτεί για την προσφορά του στον σύλλογο από την "κυανόλευκη" ΠΑΕ τον Ιούνιο του 2017 επί εποχής Μονεμβασιώτη καθώς και τον Δεκέμβριο του 2018 από το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του συλλόγου.