Δρόμος... γεμάτος ντέρμπι θα είναι και φέτος αυτός που οδηγεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαϊου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κλήρωση των επόμενων γύρων της διοργάνωσης μέχρι τα ημιτελικά και οι 18 ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό έμαθαν το μονοπάτι τους μέχρι το τέλος της διαδρομής. 

Οι ομάδες που μπήκαν στην κλωρωτίδα ήταν 18 και όχι 16 γιατί εκκρεμεί ακόμη η αναμέτρηση της 3ης φάσης ανάμεσα στον Αιγέα Πλωμαρίου και την Καβάλα, με το νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει τον Αστέρα AKTOR για ένα εισιτήριο για το γύρο των "16". 

Με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να εκπλήσσει για άλλη μια φορά ευχάριστα, οικοδεσπότες της κλήρωσης - εκτός από τη δημοσιογράφο Ζέτα Θεοδωρακοπούλου - ήταν δύο παραολυμπιονίκες: Ο Γιώργος Καπελλάκης (νυν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παραολυμπιονίκες στην κολύμβηση) και ο Γιάννης Κωστάκης (παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση) ήταν οι άνθρωποι που έβγαλαν τα μπαλάκια από την κληρωτίδα και ανέδειξαν σπουδαίες αναμετρήσεις. 

kipello_klirosi_paraoolympionikes_gagatsis

ΑΕΚ - Άρης σε... ρεβάνς της περσινής μονομαχίας στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος

Στη φάση των "16" ΑΕΚ και Άρης θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους ένα χρόνο μετά τη θριαμβευτική πρόκριση των "κίτρινων" της Θεσσαλονίκης, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το ζευγάρωμα του φιλόδοξου Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος: 

Ζάκυνθος - Αιγαίας Πλωμαρίου ή Καβάλα / Asteras AKTOR
ΟΦΗ - Βόλος
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Αιγάλεω - ΠΑΟΚ
Κηφισιά - Παναχαϊκή
Athens Kallithea - Ολυμπιακός
AEK - Άρης
Πανσερραϊκός - Πανιώνιος

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των "16" θα διεξαχθούν το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου με τις ρεβάνς να πραγματοποιούνται το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου. 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στους "8" αν προκριθούν

Μεγάλα ντέρμπι, όμως, θα έχουμε και στα προημιτελικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να τίθενται αντιμέτωποι αν προκριθούν, αλλά και τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ - Άρης. Αναλυτικά τα ζευγαρώματα των προημιτελικών: 

ΖΕΥΓΑΡΙ 1: Πανσερραϊκός - Πανιώνιος / Ζάκυνθος - Αιγαίας Πλωμαρίου ή Καβάλα ή Asteras AKTOR
ΖΕΥΓΑΡΙ 2: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός / Athens Kallithea - Ολυμπιακός 
ΖΕΥΓΑΡΙ 3: ΑΕΚ - Άρης / Αιγάλεω - ΠΑΟΚ 
ΖΕΥΓΑΡΙ 4: ΟΦΗ - Βόλος / Κηφισιά - Παναχαϊκή

Αυτά θα είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, με αουτσάιντερ ο τελικός 

Αυτοί που πανηγυρίζουν με το αποτέλεσμα της κλήρωσης είναι οι... "μικρομεσαίοι" της Super League. Κι αυτό γιατί η μία ομάδα του φετινού τελικού δεν θα αποτελεί μέλος του Big 4, καθώς όλοι οι "μεγάλοι" του ποδοσφαίρου (συμπεριλαμβανομένου και του Άρη) θα διεκδικήσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού. Αυτό θα συμβεί, καθώς οι νικητές των ζευγαριών των προημιτελικών που θα συμμετάσχουν θα τεθούν αντιμέτωποι στον ένα από τους δύο ημιτελικούς. 

Αυτομάτως στον άλλο ημιτελικό θα μπορούν να βρεθούν είτε ο Asteras AKTOR, είτε ο ΟΦΗ, είτε ο Βόλος, είτε ο Πανσερραϊκός, εκτός αν γίνουμε μάρτυρες ενός θαύματος και δούμε για πρώτη φορά σε τελικό ομάδα της Super League 2 (Πανιώνιο, Κηφισιά, Παναχαϊκή ή Καβάλα). Αναλυτικά τα ζευγαρώματα των ημιτελικών: 

Νικητής ζευγαριού 1 - Νικητής ζευγαριού 4
Νικητής ζευγαριού 2 - Νικητής ζευγαριού 3