Τα εντός έδρας παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων μπάσκετ είναι στα Βαλκάνια, ωστόσο το πρωτάθλημα στο Ισραήλ συνεχιζόταν κανονικά. Ο παρατατικός αφορά στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν και τι μέλλει γενέσθαι στη Μέση Ανατολή

Με αυτόν το φόβο, ο Στέφανος Δέδας και έξι παίκτες της Χάποελ Τελ Αβίβ, όλοι ξένοι, δηλαδή οι Μπράιαν Ανγκόλα, Μάρκους Φόστερ, Ις Γουέινραϊτ, Μπρούνο Καμπόκλο, Μπεν Μπέντιλ και Τζόναθαν Μότλεϊ, παρέμειναν στη Σόφια της Βουλγαρίας μετά τη νίκη 89-84 επί των Γουλβς της Λιθουανίας για τη 2η αγωνιστική του Eurocup και δεν επέστρεψαν στο Τελ Αβίβ. Η Χάποελ θα έπαιζε παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, ωστόσο αναβλήθηκε. 

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα έχει απαρτία όταν η υπόλοιπη αποστολή φύγει από το Ισραήλ με προορισμό το Βελιγράδι, για το παιχνίδι απέναντι στην Μπεσίκτας για την 3η αγωνιστική του Eurocup. Οι έξι και ο Έλληνας προπονητής θα κάνουν προπονήσεις στη Σόφια.

Ισραήλ: Μισή μέρα νωρίτερα η Μακάμπι στο Βελιγράδι


Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επρόκειτο να φύγει απόγευμα Τετάρτης 2 Οκτωβρίου για το Βελιγράδι, όπου φιλοξενεί τη Βιλερμπάν στην πρεμιέρα της στη Euroleague (3/10-22:00), ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν. Η αποστολή της ομάδας του Όντετ Κάτας έφυγε μισή ημέρα νωρίτερα, λόγω των φόβων που υπήρχαν για νέες επιθέσεις, είτε από το Ισραήλ προς το Ιράν είτε τανάπαλιν. 



Ασφαλώς, μια εντολή για κλείσιμο του αεροδρομίου επίσης θα δέσμευε τη Μακάμπι. Μάλιστα, έφυγε με την πτήση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Στο Βελιγράδι, εξάλλου, θα φιλοξενήσει κι αυτή τη Μίντιλαντ (3/10-19:45), για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase στο Europa League.