Στα πρώτα δύο παιχνίδια των ομίλων του Eurocup τη σεζόν 2023-24, ο Άρης ηττήθηκε εύκολα στο Αλεξάνδρειο από την Γκραν Κανάρια και εκτός έδρας από τη Λιετκαμπέλις. Μάλιστα, η πλάκα είναι ότι την πρώτη νίκη του πέτυχε την τρίτη αγωνιστική, στη Θεσσαλονίκη, με την Τουρκ Τέλεκομ και μάλιστα στο νήμα, 68-66. Η ιστορία τώρα ήταν διαφορετική, Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι έως ότου τραυματιστεί στο γόνατο στο 32' και αποχωρήσει, η Τουρκ είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εν τέλει, κράτησε τη νίκη με σκορ 68-63. 

Ο Άρης πέρασε στους "16", ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου δεν είχε πολύ άγχος. Η δουλειά της πρόκρισης μπορεί να γίνει ακόμα και με τέτοιο κακό ξεκίνημα. Παρ' όλα αυτά, πέρυσι έπαιξε στο μονό μπαράζ στη Ρίγα με την Προμετέι, από την οποία ηττήθηκε με 28 πόντους διαφορά. 

Άρης - Τουρκ Τέλεκομ: Το ξέσπασμα που τον έβαλε στο παιχνίδι 

Έτσι, αυτονοήτως, δεν ήθελε να συμβεί ξανά. Γι' αυτό, κιόλας, αντέδρασε στην τρίτη περίοδο, αντιστρέφοντας μια σχετικά κακή εμφάνιση. Οπωσδήποτε αρνητική στο επιθετικό κομμάτι, αφού μοίρασε 26 πόντους σε δύο περιόδους, βάζοντας 13 σε κάθε μία από αυτές στο πρώτο ημίχρονο. 

Η Τουρκ Τέλεκομ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να είναι κομβικός και στις δύο μεριές του παρκέ, προηγήθηκε 39-26 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Όμως ο Άρης έκανε ένα σερί 13-2 και μείωσε τη διαφορά στους δύο, 39-41. Το κρεσέντο του Νόλεϊ και τα τρίποντα των Τολιόπουλου και Μαντζούκα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. 

Το παιχνίδι πήγε έτσι έως το τέλος. Ο Άρης πέρασε μπροστά στο έμπα του τελευταίου λεπτού της τρίτης περιόδου, 46-45, ενώ δύο λεπτά μετά την έναρξη της τέταρτης πέρασε με ένα καλάθι. Η Τουρκ, χωρίς τον Έλληνα σμολ φόργουορντ της αλλά με τους Άντονι Μπράουν, Ισμέτ Ακπινάρ και Όλιβιερ Χάνλαν να βρίσκουν λύσεις, "έτρεξε" ένα κρίσιμο 4-0, που μετέτρεψε το 59-60 σε 59-64. Ο Άρης δεν κατάφερε να την αγχώσει και έτσι η Τουρκ πήρε ένα σπουδαίο "διπλό".


aris_voli_manu_1
aris_voli_manu_

Να σημειωθεί ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη έσπευσε στο Αλεξάνδρειο. Μάλιστα, o ήρωας της Τούμπας, Μανού Γκαρθία, σκόραρε από τη γραμμή των βολών και γνώρισε την αποθέωση.