Σαν σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου του 2022 η ΑΕΚ έπαιξε για πρώτη φορά στο νέο της "σπίτι" στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο "στολίδι" της όπου είχε υποδεχθεί τον Ιωνικό και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έγραψε ιστορία ως ο παίκτης που σκόραρε το πρώτο γκολ στην "OPAP Arena". Το όνομα του μένει για πάντα στην ιστορία και η κιτρινόμαυρη φανέλα του από το ιστορικό αυτό ματς κοσμεί πλέον το Μουσείο Ιστορίας της "Ένωσης".

Η φανέλα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς κοσμεί το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

3 Οκτωβρίου του 2022. Η ημέρα που θα θυμάται για πάντα η οικογένεια της ΑΕΚ και οι οπαδοί της. Η ημέρα που η "Ένωση" έδωσε τον πρώτο της αγώνα στο νέο της "στολίδι" στη Νέα Φιλαδέλφεια, την "OPAP Arena". Δυο χρόνια συμπληρώνονται από το ξεχωριστό αυτό παιχνίδι στο οποίο ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς περνά για πάντα στην ιστορία ως ο παίκτης που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ιωνικό, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός εξαπέλυσε φοβερό σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα, πέτυχε το πρώτο ιστορικό γκολ της "Ένωσης" στην "OPAP Arena" εν μέσω τρελών πανηγυρισμών από την ομάδα και τον κόσμο της που έκαναν στη Νέα Φιλαδέλφεια τη νύχτα... μέρα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cncgxheq7ve1)
Η κιτρινόμαυρη φανέλα του Γκατσίνοβιτς κοσμεί πλέον το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η οποία μάλιστα είναι υπογεγραγμένη από όλους τους παίκτες! Υπενθυμίζετα ότι το Μουσείο Ιστορίας στην "OPAP Arena" είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός από την Δευτέρα με ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.



Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανάρτηση:

"Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια η ΑΕΚ έπαιζε για πρώτη φορά αγώνα στην OPAP ARENA. Τρεις μέρες μετά τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του νέου γηπέδου άρχισε να γράφεται η αγωνιστική ιστορία του και ουσιαστικά ξεκινούσε και για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα η μεγάλη πορεία της προς την κατάκτηση του νταμπλ 2022-23.

Στον πρώτο αγώνα στις 3 Οκτωβρίου 2022 η ΑΕΚ νίκησε με 4-1 τον Ιωνικό και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν ο σκόρερ του ιστορικού πρώτου γκολ στο νέο γήπεδο.

Η φανέλα που φορούσε ο Σέρβος μέσος στον συγκεκριμένο αγώνα και που στο πίσω μέρος της είναι γεμάτη από τις υπογραφές των συμπαικτών του, εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο λειτουργεί στην OPAP ARENA και είναι ανοιχτό 10.00-18.00 καθημερινά εκτός Δευτέρας".