Ο πραγματικός άθλος του Απόστολου Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ψάχνει την αποτύπωσή του στην Ιστορία. Η κουλτούρα των αγαλμάτων δεν ταιριάζει πολύ στην Ελλάδα, παρ' ότι διεκδικεί τα πρωτόλεια της γλυπτικής τέχνης ανά τους αιώνες. Πιο εύκολο και εν τέλει λιγότερο κοστοβόρο, είναι η ονοματοδοσία μίας οδού ή ενός κτιρίου προς τιμή εκείνου που έκανε τους υπόλοιπους να εκστασιαστούν. 

Ο Απόστολος Χρήστου το κατάφερε και μάλιστα εκείνο το τρελό τριήμερο, με την τέταρτη θέση στα 100μ. ύπτιο και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ., έκανε τους θεατές, μυημένους ή μη στον αναμφισβήτητα μαγικό και ολότελα επώδυνο κόσμο της κολύμβησης, να υποκλιθούν στην αξία και το ποιόν του ανδρός

Απόστολος Χρήστου: Η περήφανη Πετρούπολη

Το ίδιο, και μάλιστα πολλαπλώς, συνέβη στην Πετρούπολη, η οποία εγείρει μητρικές αξιώσεις προς τον "ασημένιο" ολυμπιονίκη. Παιδί της συνοικίας, πολύ γρήγορα η σύνδεσή του με την περιοχή έκανε το δημοτικό συμβούλιο, προεξάρχοντος του δημάρχου Βαγγέλη Σίμου, να προτείνει τη "βάφτιση" του κολυμβητηρίου της περιοχής με το όνομά του. "Στο πρόσωπο του Απόστολου Χρήστου θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες που πάλεψαν, ανεξάρτητα αν ανέβηκαν στο βάθρο ή όχι, τους κόπους τους, τις θυσίες τους", σχολίασε ο δήμαρχος. 




Αμ' έπος τε και έργον εμήδετο, λοιπόν. Με βάση απόφαση που πήρε το ΔΣ τη 1 Οκτωβρίου, και μάλιστα παρόντος του "ασημένιου" ολυμπιονίκη, το κολυμβητήριο θα ονομάζεται από τούδε και στο εξής "Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου". 

Για να παραμείνει το όνομά του ένας δυνητικός ζωντανός οργανισμός εις το διηνεκές.