Ένας από τους πιο σημαντικούς σέντερ στην ιστορία της Euroleague τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητα ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος εξομολογήθηκε στο podcast των πρώην συμπαικτών του στην Αναντολού Εφές πως παραλίγο να χρειαστεί να ακρωτηριάσει το πόδι του.

Παραλίγο να χάσει το πόδι του ο Ντάνστον λόγω κρυοθεραπείας

Οι τραυματισμοί είναι το χειρότερο συναίσθημα για έναν αθλητή και ο Μπράιαντ Ντάνστον το έζησε από πολύ... κοντά αυτό. Κάποιοι πόνοι στο πόδι του παραλίγο να του στοιχίσουν το μπάσκετ και το υπόλοιπο της καριέρας του.

Όσο αγωνιζόταν στην Αναντολού Εφές αντιμετώπισε προβλήματα με το πόδι του, με τον Άλεκ Πίτερς μαζί με τους γιατρούς της τούρκικης ομάδας να τον συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσει την κρυοθεραπεία, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα... επιθυμητά.

"Μου έλεγε ο Πίτερς να βγω έξω, όμως δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν του το είπα γελούσε, νόμιζε ότι αστειευόμουν, όμως σύντομα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ήρθε και με βοήθησε να βγω από το μηχάνημα. Έτρεμα, αισθανόμουν τα χέρια μου παγωμένα και το δέρμα μου να μελανιάζει.

Στο αριστερό μου πόδι εμφανίστηκε μια μεγάλη φουσκάλα. Ήθελα να παίξω ενάντια στον Ολυμπιακό την επόμενη μέρα, νόμιζα ότι θα μπορούσα, όμως οι συμπαίκτες μου, μου είπε «Φίλε παίζεις το πόδι σου κορώνα - γράμματα»", με τον Ντάνστον να αγωνίζεται κανονικά τελικά, έχοντας 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το πρόβλημα ήταν πως μετά το τέλος της αναμέτρησης άρχισαν τα πράγματα να γίνονται χειρότερα, καθώς άρχισε να ξεφλουδίζει το δέρμα του, με τους γιατρούς να του δίνουν συγκεκριμένες θεραπείες για να το αντιμετωπίσει.

Ο Αμερικάνος σέντερ αναγκάστηκε να φύγει για την Γερμανία κι εκεί ουσιαστικά έμαθε τη σοβαρότητα της κατάστασης του. Αν το κρυοπάγημα είχε φτάσει στους συνδέσμους ή στα οστά του, τότε οι γιατροί θα έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του κάτω από το γόνατο και να σταματήσει το μπάσκετ.

Bryant Dunston: The Master of Blocks/ Back to back, Olympiacos, Anna Kavasila & NBA Summer League