Πολλά γκολ είχε το πρώτο κομμάτι των αγώνων της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League, με την Λάτσιο να επικρατεί με 4-1 της Νις, ενώ δύσκολες αλλά συνάμα πολύ σημαντικές νίκες πήραν οι Άντερλεχτ και Τότεναμ εκτός έδρας.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Μανδά και τεσσάρα η Λάτσιο - Δια πυρός και σιδήρου η Τότεναμ 

Το ντεμπούτο του στο Εuropa League με τη φανέλα της Λάτσιο πραγματοποίησε ο Χρήστος Μανδάς, με τον Έλληνα γκολκίπερ να ξεκινάει βασικός στην ενδεκάδα. Το προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε ο Πέδρο, με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα να πετυχαίνει απίστευτο γκολ στο 20ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcf5ida4ih)
Το δεύτερο τέρμα των "λατσιάλι" ήταν κι αυτό πολύ εντυπωσιακό, με τον Καστεγιάνος να πιάνει ένα απίστευτο πλασέ και να κάνει το 2-0, ενώ η Νις λίγο αργότερα να βρήκε την απάντηση με τον Μπογκά να νικάει τον Μανδά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcv220bws9)
Η γηπεδούχος ομάδα δε σταμάτησε εκεί όμως και βρήκε και τρίτο γκολ με τον Καστεγιάνος, να πετυχαίνει ακόμη ένα όμορφο τέρμα, ενώ το τελικό 4-1 έκανε ο Ζακάνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ολοκληρώνοντας το θρίαμβο στο Ολιμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mdeyxe60ux)
Η Φερεντσβάρος ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση απέναντι στην Τότεναμ και έφτασε στο γκολ στο 17ο λεπτό με τον Βάργκα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τη φάση να είναι πολύ οριακή και να υπάρχουν αρκετά παράπονα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mc844afxv5)
Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν έξι λεπτά αργότερα οι "πετεινοί" που εκμεταλλεύτηκαν σε απόλυτο βαθμό τη σύγχιση που υπήρξε μέσα στη μικρή περιοχή με τον Σαρ να κάνει το 0-1 από πολύ κοντά νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcb8qr20c9)
Το δεύτερο ημίχρονο είχε αρκετές φάσεις, με την Τότεναμ να καταφέρνει να βρει δεύτερο γκολ στο 86ο λεπτό με τον Μπρέναν Τζόνσον, ενώ οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Βάργκα στο 90ο λεπτό, με το 1-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4me1524s94p)

Τρομερή Άντερλεχτ στην Ισπανία - "Γκέλα" για τη Γαλατάσαραϊ"

Τον δρόμο για το 2/2 άνοιξε από νωρίς η Γαλατάσαραϊ, η οποία μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ταξίδεψε για τη Ρίγα ώστε να αντιμετωπίσει την RFS, με τη διαφορά δυναμικότητας στα... χαρτιά να είναι μεγάλη λόγω της ποιότητας των Τούρκων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mc50qezr21)
Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς ο Μέρτενς, ο οποίος όμως όφειλε κάτι παραπάνω από το μισό γκολ στον Αγκούν που έκανε απίστευτη κίνηση, κουβάλησε την μπάλα πολλά μέτρα για να φτάσει τελικά η μπάλα στον σκόρερ μετά το σουτ του Μάουρο Ικάρντι.

Οι φιλοξενούμενοι δε σταμάτησαν εκεί και έφτασαν στο 38ο λεπτό στο δεύτερο γκολ, με τον καλύτερο τους παίκτη στο γήπεδο. Αυτή τη φορά ο Αγκούν δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο, με την RFS να καταφέρνει γρήγορα γρήγορα να βρει την απάντηση στην αμέσως επόμενη φάση με τον Ικάουνιεκς να κάνει το 1-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς κατάφεραν να επιστρέψουν από το εις βάρος τους σκορ και να ισοφαρίσουν στο 55ο λεπτό με τον Οντισάρια σε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, με την RFS να κάνει τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mdeyxmnijl)
Τρομερό πρώτο ημίχρονο πραγματοποιήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν με τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, να παίζουν φοβερό ποδόσφαιρο. Η Κάραμπαγκ ήταν αυτή που κατάφερε να βρει πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα χάρις σε γκολ του Ζουνίνιο στο 15ο λεπτό.

Οι παίκτες της Μάλμε όμως άρχισαν να αλλάζουν τον τρόπο προσέγγισης στην αναμέτρηση και πήραν μέτρα στον αγώνα, φτάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, με τον Μποθέιμ να πιάνει απίστευτο πλασέ στην κίνηση.

Ο Νορβηγός επιθετικός φάνηκε πως το είχε πάρει προσωπικά το παιχνίδι απέναντι στην Κάραμπαγκ και ολοκλήρωσε μόνος του την ανατροπή στο 47ο λεπτό, παίρνοντας τη μπάλα ωραία μέσα στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 1-2.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην αναμέτρηση κόντρα στην Άντερλεχτ, με τον Μάριν να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας στα 21 του χρόνια και να της δίνει προβάδισμα στο 5ο λεπτό του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mbxf51xeih)
Από εκεί και μετά όμως οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμούς και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους που ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 25ο λεπτό και βρήκαν μάλιστα την ισοφάριση με Λουίς Βάσκεζ λίγο αργότερα, με πολύ ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία.

Οι παίκτες της βελγικής ομάδας δε σταμάτησαν εκεί και όσο περνούσε ο χρόνος γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί. Έφτασαν μάλιστα και σε δεύτερο γκολ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λεόνι να βάζει ένα απίστευτο γκολ με τρομερό σουτ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η Άντερλεχτ πανηγύρισε μία απίστευτη νίκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcs11fdcwx)

Άντεξε και πήρε την ισοπαλία ο Άγιαξ - Νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο για Χόφενχαϊμ και Μίντιλαντ

Πολύ δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου η Χοφενχάιμ, με τους Γερμανούς να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθούν, αλλά έπεφταν πάνω στον Μπούτσαν, ο οποίος νικήθηκε τελικά κοντά από τον Χλόζεκ στο 23ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι δεν έριξαν ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος και έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα στο 60ο λεπτό, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα γκολ τόσο τα δικά του, όσο και της ομάδας του, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Ένα ημίχρονο ροντέο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκείνο της Σλάβια Πράγας απέναντι στον Άγιαξ, με τις δύο ομάδες να έχουν στο νου τους περισσότερο την επίθεση σε σχέση με την άμυνα και τον "Αίαντα" να βρίσκει το προβάδισμα χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαν ντε Μπούμεν στο 18ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mci0ija0f5)
Οι γηπεδούχοι όμως, δεν τα παράτησαν και μπήκαν στο δεύτερο μέρος με πάθος και μοναδικό στόχο να απαντησουν και το κατάφεραν στο 67ο λεπτό, με τον Τσορί να εκμεταλλεύεται το ύψος του και από πολύ κοντά να κάνει το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4meexif5hht)
Ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις αλλά μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο έγινε στην Παρτιζάνα, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να μη μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, σε αντίθεση με την Μίντιλαντ που κατάφερε στην αντεπίθεση να κάνει το 0-1 με γκολ του Φρανκουλίνο στο 39ο λεπτό.

Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να πιέζουν για να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν με τον Τσιλφούγια να κάνει το 0-2 στο 89ο λεπτό και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη που της στέρησε την προηγούμενη αγωνιστική η Χοφενχάιμ στο ίδιο λεπτό.