Καθείς εφ' ω ετάχθη στην "Ούμπερ Αρένα" του Βερολίνου για την πρεμιέρα της Euroleague μεταξύ Άλμπα και Παναθηναϊκού AKTOR. Τουλάχιστον αυτό έδειχνε το παιχνίδι μέχρι τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου, πριν δηλαδή η γερμανική ομάδα αποφασίσει να... αναφλέξει τα "πράσινα" ένστικτα. 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης σαφώς και δεν είναι έτοιμη ομάδα σε αυτό το σημείο. Είναι, δε, αυτονόητο ότι ο μακρινός χρονικός προορισμός καθιστά την ετοιμότητα ανάλογη. Μπήκε κάνοντας τα πλέι του, πήρε νωρίς μια διαφορά που σύντομα, μόλις 6'20'' από την έναρξη, ξεπέρασε τους 10 πόντους, 19-7. Έδειξε πως θα έχει λύσεις στα ρίσκα της άμυνας. 

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός AKTOR: Με τους ψηλούς του 


Η απομόνωση του Ματίας Λεσόρ έδωσε στον Παναθηναϊκό AKTOR την ευκαιρία να αναδείξει έτι περαιτέρω τα προσόντα του. Στο ένας εναντίον ενός ο ρωμαλέος Γάλλος είναι ασυναγώνιστος, το ίδιο και στο πλάγιο πικ εν ρολ. Ακόμα, δε, κι αν δεν συμμετέχει. Ή μάλλον, ιδιίως αν δεν συμμετέχει. Ειρήσθω εν παρόδω, έκανε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Έβαλε 14 πόντους με 6 στα 7 εντός πεδιάς και 2 στις 2 βολές, πήρε επτά ριμπάουντ, "έγραψε" και 23 στο PIR. 




Ο Κώστας Σλούκας και ο Ομέρ Γιούρτσεβεν, από τη μεριά τους, δείχνουν να έχουν χημεία. Το σκριν του Τούρκου σέντερ στον Έλληνα πόιντ γκαρντ από την κορυφή, είναι a priori επικίνδυνο. 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, λοιπόν, υπήρξε ανώτερος από την Άλμπα. Οι Γερμανοί, με μια αίσθηση αξιοπρέπειας που αναβλύζει από τις πρωτογενείς πηγές της ανθρώπινης ύπαρξης, ήθελαν να δείξουν ότι δεν θα είναι φέτος η μουτζούρα της διοργάνωσης. 



Το έκαναν όσο τους άφησε ο... μπιγκ μπος. Τα προφανώς λογικά κενά στην απόδοση του Παναθηναϊκού AKTOR, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν στους 5 πόντους 4' πριν τη λήξη του ημιχρόνου, 32-37. Δεν κράτησε πολύ. Ένα γρήγορο 0-5 έφερε τη διαφορά ξανά στους 10. Το παιχνίδι έμοιαζε να παίζεται σε λούπα. Ουδείς εξ όσων το παρακολουθούσαν θεώρησε ότι η Άλμπα έχει οποιαδήποτε τύχη. 

Της τραβούσε το χαλί


Το μεγαλύτερο κενό στην απόδοση του Παναθηναϊκού AKTOR ήρθε στην τρίτη περίοδο. Η Άλμπα εκτελώνισε ένα... ημιάγριο 7-0 σε 1'50'' και έφτασε στο καλάθι τους "πράσινους". 

Παρ' όλα αυτά, τα αντανακλαστικά συνάντησαν την ποιότητα. Ο Λορέντζο Μπράουν διαίρεσε το χώρο στην άμυνα και πέτυχε ένα λέι απ, ενώ ευστόχησε στη βολή. Ο Χουάντσο, κατόπιν, πέτυχε τρίποντο από το πλάι. Η διαφορά πήγε ξανά στους 8. Εκείνη την ώρα, μάλιστα, χτύπησε το... κουδούνι ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε ήδη ξεκινήσει το έργο από το τρίτο δεκάλεπτο. Έβαλε, επιπλέον, δύο εύκολα καλαθάκια στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Το 54-56 έμοιαζε, έτσι, με μακρινό όνειρο. Πριν φωνάξουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού "αουφβίντερζέεν", η διαφορά είχε πάει στους 14, 57-71. 



Οι πείσμονες γηπεδούχοι δεν το παράτησαν. Ο Παναθηναϊκός AKTOR, είχε πλάκα, τραβούσε το χαλί από τα πόδια τους όποτε έβλεπαν το όνειρο. Το επιμέρους 11-2, που έφερε την Άλμπα σε απόσταση πέντε πόντων, 68-73, συνόδεψαν δύο τρίποντα από τον Χουάντσο και τον Σλούκα. 

Ο 34χρονος πόιντ γκαρντ είδε και αποείδε όταν η Άλμπα έκανε νέο σερί 7-0 και πέτυχε το τρίποντο της νίκης 1'59'' για τη λήξη. Λίγο αργότερα, ο Τζέριαν Γκραντ, τον οποίο ο Έργκιν Αταμάν δοκίμασε μαζί με τον Μπράουν, έβαλε το υστερόγραφο στη νίκη. 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR "έγραψε" την πρώτη νίκη του στη φετινή Euroleague. Η πορεία για το back2back μόλις άρχισε.