Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός κόντρα στην Μπράγκα την οποία διέλυσε με 3-0 σε ματς για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Μια εμφάνιση με την οποία θύμισε σε όλους την ομάδα η οποία πέρσι κατέκτησε το Conference League, γράφοντας ιστορία. Δύο γκολ έβαλε ο Αγιουμπ Ελ Καμπί, ένα ο Σαντιάγο Έσε αλλά εκείνος που ήταν εντυπωσιακός, ήταν ο Ρόντινεϊ, που έκανε απίθανη εμφάνιση σαν δεξιός εξτρέμ, αλλά και ο Χρήστος Μουζακίτης στα χαφ.

Για τον Ολυμπιακό ήταν οι πρωτοι βαθμοί στη League Phase του Europa League, ενώ η Μπράγκα είχε νικήσει στην πρεμιέρα της. Επόμενος αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" είναι εκτός έδρας η Μάλμε στις 24 του μήνα.

Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη με κερασάκι στην τούρτα και το κορεό που ανέβασαν οι οργανωμένοι της Θύρας 7, με τίτλο: "Θρυλική Κληρονομιά".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mbs6cdvbkp)

Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε ξανά βασικό τον Μουζακίτη


Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τακτικά πήγε σε σύστημα 4-3-3. Η έκπληξη ήταν πως έβαλε ξανά βασικό τον Χρήστο Μουζακίτη, επιβραβεύοντας τον για την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο.

Παράλληλα διατηρήθηκε στη δεξιά πτέρυγα το δίδυμο των Κοστίνια, Ρόντινέι, όπου επίσης τα πήγαν καλά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Στα αξιοσημείωτα και η επανεμφάνοση του Ζέλσον Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με διάθεση για πρέσινγκ και επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα. Έτσι έκλεψε μπαλιές και πήγε να απειλήσει, κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Ρόντινεϊ.

Μάλιστα ο Ρόντινεϊ είχε και την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ από τα δεξιά, δείχνοντας τις προθέσεις του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcf5ikw8kh)


Η κομβική επέμβαση του Τζολάκη που κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό


Οι "ερυθρόλευκοι" έψαχαν το γκολ και με κάθετες πάσες, αλλά και η Μπράγκα αναζητούσε ανοικτούς χώρους για να γίνει επικίνδυνη. Έτσι ήρθε στο 39' και η φάση με το σουτ του Ρικάρντο Όρτα το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζολάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcpob4nwzl)

Ο Ελ Καμπί έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό


Μια φάση που δεν άγχωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε και το γκολ που δικαιούταν στο 45' με τον Αγιούμπ Ελ Καμπί στο 45'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mctl7owiep)

Ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Έσε


Με το υπέρ τους σκορ πήγαν οι Πειραιώτες στα αποδυτήρια και με τον κόσμο να τα δίνει όλα στις εξέδρες. Έτσι ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο. Πίεσε την Μπράγκα, έκλεψε μπάλες και βρήκε έγκαιρα και το δεύτερο γκολ.

Στο 53' ο Ρόντινεϊ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ξεκίνησε επίθεση σε πρώτο χρόνο, την οποία ολοκλήρωσε ο Έσε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mddeylj3sh)

Ο Ελ Καμπί έβαλε τη σφραγίδα του με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα


Ο Ολυμπιακός συνέχισε το εξαιρετικό του παιχνίδι και στο 59', ο Ελ Καμπί έκανε το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, μετά από ασίστ του Ρόντινεϊ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mdis62327d)

Το παιχνίδι μετατράπηκε σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή για τον Ολυμπιακό, που τονώθηκε ψυχολογικά ενόψει και του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" το έψαξαν και για ένα ακόμα γκολ έως το φινάλε του ματς, αλλά δεν το πέτυχαν. Ωστόσο κρατούν την πρώτη εξαιρετική τους εμφάνιση για φέτος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80΄ Πιρόλα), Ρέτσος (73΄ Ντόι), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58΄ Γουϊλιαν), Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73΄ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν (67΄ Ρότζερ Φερνάντες), Καρβάλιο (46΄ Γκορμπί), Α. Όρτα (68΄ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Μαρτίνες (46΄ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67΄ Ελ Ουαζανί)