Ζάλγκιρις Κάουνας και Μονακό ήταν οι συνοδοί του Παναθηναϊκού AKTOR στη δεξίωση των... νικητών της πρεμιέρας στη φετινή Euroleague. Οι Λιθουανοί έδειξαν ότι θα είναι καλύτεροι από πέρυσι, όταν έμειναν εκτός playins τελευταία αγωνιστική. Με τρομερό πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Ίνγκας Μπραζντέικις, που έβαλε 17 πόντους σε 25'39'', η Ζάλγκιρις έδειξε στον Πεναρόγια τι εστί Euroleague και για ποιο λόγο στραγγαλίζεται η Μπαρτσελόνα



Η Ζάλγκιρις νίκησε 74-67. Τα πιο κρίσιμα σουτ της βραδιάς, πάντως, πέτυχε ο Σιλβέν Φρανσίσκο, ένα τρίποντο που έστειλε τη διαφορά στους 7, 67-60, λίγο πριν το τελευταίο δίλεπτο και ένα που καταδίκασε στην ήττα την Μπαρτσελόνα, αφού μετέτρεψε το 69-65 σε 72-65 με 21'' για τη λήξη. 



Και η έτερη γηπεδούχος του παιχνιδιού που διεξαγόταν την ίδια ώρα, η Μονακό, έκανε το καθήκον της. Χωρίς τον Νικ Καλάθη και με τον Μάικ Τζέιμς να κινείται σε ύδατα που πατώνει, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο 93-80 στο Πριγκιπάτο. Κύριος λόγος ήταν ο Άλφα Ντιαλό, που έβαλε 20 πόντους, είχε πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 29' 27''. 




Το σκορ κολακεύει, κιόλας, την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, με την ομάδα να φτάνει τους 22 πόντους και να μην πέφτει κάτω από τους εννιά μετά το 6' και το 13-4. Η Αρμάνι είχε βάλει δύο πόντους στα πρώτα 5'59'' της αναμέτρησης.