Αποκαρδιωτική και απογοητευτική είναι η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία μετά την βαριά ήττα στο "Ολντ Τράφορντ" από την Τότεναμ, ήθελε να κάνει restart στο Europa League στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της League Phase με την Πόρτο! Κι έφυγε από την Πορτογαλία με... σκυμμένο το κεφάλι ολοκληρώνοντας το ματς με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε στο 81' ο Φερνάντες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgzr6jxfgp)
Τι κι αν προηγήθηκαν με 0-2 οι "κόκκινοι διάβολοι" είδαν τους "δράκους" να γυρίζουν... τούμπα το ματς και εν τέλει να... σώζουν την παρτίδα με... λυτρωτή τον Μαγκουάιρ που έχει ακούσει τα μύρια όσα από τους οπαδούς. Το 3-3 δεν αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα του Τεν Χαγκ που στην 1η αγωνιστική είχε αναδειχθεί ξανά ισόπαλη 1-1 με την Τβέντε!

Μόλις στο 7ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε λογαριασμό στο ματς. Ο Ράσφορντ με φοβερή προσωπική ενέργεια, "χόρεψε" τους αντιπάλους του, πάτησε περιοχή και με άψογη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 θυμίζοντας τον... παλιό καλό του εαυτό!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mey315532p)
Ένας... απροσδόκητος σκόρερ για τους "κόκκινους διαβόλους" έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στο 20ο λεπτό. Το πρώτο γκολ του Χόιλουντ τη φετινή σεζόν έμελλε να είναι... ευρωπαϊκό! Μετά από κλέψιμο στο κέντρο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Έρικσεν, έδωσε στον Ράσφορντ που από σκόρερ χρίστηκε και... δημιουργός, βρήκε τον Δανό στην περιοχή που με κοντινό σουτ "νίκησε" τον αντίπαλο γκολκίπερ γράφοντας το 0-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mf7ai8xw2h)
Τα... πανηγύρια δεν άργησαν να σταματήσουν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που "ξύπνησα" ξανά οι εφιάλτες της και είδε την Πόρτο να γυρνάει... τούμπα το ματς και να την ισοφαρίζει σε 2-2 μέσα σε διάστημα 7 λεπτών. Αρχικά με κοντινή κεφαλιά του Πέπε στο 27' και με νέα κεφαλιά στο 34' με τον Ομορόντιον στο 34'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mfgh60yyih)

Μετά την ισοφάριση-μαχαιριά, η Γιουνάιτεντ ήθελε να βγάλει αντίδραση όμως βρέθηκε σε ακόμη πιο δυσμενή θέση όταν και στο 50ο λεπτό είδε τους "δράκους" να την... τιμωρούν ξανά και τον Ομορόντιον να την "πληγώνει" για ακόμη μια φορά. Ο Πέπε έκανε το γύρισμα στην περιοχή και βρήκε τον Ομορόντιον ο οποίος δεν δίστασε με σουτ στην κίνηση να στείλει για ακόμη μια φορά τη μπάλα στα δίχτυα γυρίζοντας... τούμπα το ματς για την Πόρτο που πέρασε μπροστά με 3-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgcm456nmh)

Ο Μαγκουάιρ κατάφερε να... λυτρώσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να γλιτώσει την ήττα για την ομάδα του στο 90+1' όταν και μετά από εκτέλεση κόρνερ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έστειλε με επιβλητικό άλμα τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mh2mzx7ic1)

Mετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα της, η Ρόμα ήθελε να βγάλει αντίδραση και να ξεδιπλώσει την ανωτερότητά της κόντρα στην Έλφσμποργκ. Για ακόμη μια φορά οι Ρωμαίοι όχι απλά έμειναν μακριά από τη νίκη αλλά έφυγαν με ήττα 1-0 από το "Μπόρις Αρίνα". Ο Μπέιντου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι λίγο πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 44' έκανε το 1-0 για τους Σουηδούς κι όσο κι αν πίεσαν για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο ματς οι φιλοξενούμενοι, το σκορ παρέμεινε υπέρ των γηπεδούχων μέχρι τέλους.

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της League Phase, η Λιόν συνέχισε στα θετικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά και εκτός έδρας κόντρα στη Ρέιτζερς η οποία στην πρεμιέρα είχε "αλώσει" το Μάλμε. Οι Γάλλοι μετέτρεψαν το ματς με τους Σκωτσέζους στο "Αίμπροξ" σε... υγιεινό περίπατο. Το μοναδικό που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να ισοφαρίσουν σε 1-1 όμως στη συνέχεια ανέλαβαν... δράση Φοφανά και Λακαζέτ για το τελικό 1-4.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgnvga9wp5)

Η Άιντραχτ από την άλλη, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην Τουρκία απέναντι στην Μπεσίκτας η οποία μετά την βαριά ήττα από τον Άγιαξ την 1η αγωνιστική δείχνει... ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι! Οι Γερμανοί "καθάρισαν" τους αντιπάλους τους με 3-1, με τον Μάρμους να σκοράρει για το 0-1 από την άσπρη βούλα, ενώ οι Εμπιμπέ (22') και Νταούφ (82')... κλείδωσαν τη νίκη!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επιβλήθηκε με 2-0 της Άλκμααρ χάρη στα γκολ των Γουίλιαμς (72') και και Σανκέτ (85). Στην Ολλανδία όπου πριν τη σέντρα υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών, Τβέντε και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. "Λευκή" ισοπαλία (0-0) σημειώθηκε στον αγώνα της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με την Μπόντο Γκλιμτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgwlq375yx)