Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Βοσνία με μοναδικό στόχο τη νίκη και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο League phase του Conference League. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο - που προχώρησε σε αλλαγές - βρήκαν γρήγορα το γκολ στο 11ο λεπτό με τον Τάσο Μπακασέτα.

Στο δεύτερο μέρος η Μπόρατς Μπάνια Λούκα μπήκε πολύ καλύτερα, κατάφερε να ισοφαρίσει και να βάλει δύσκολα στους "πράσινους" που παρά την πίεση που άσκησαν δεν έφτασαν ποτέ στο δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και την ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για τη Super League.

Προηγήθηκε νωρίς ο Παναθηναϊκός - Πίεσε η Μπάνια αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά

Ο Παναθηναϊκός αν και ξεκίνησε στην 11άδα χωρίς τον πιο επικίνδυνο παίκτη του, τον Φώτη Ιωαννίδη, μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του να τη μετουσιώσει σε γκολ, με τον Τάσο Μπακασέτα να ανοίγει το σκορ στο 11ο λεπτό μετά από ασίστ του Μλαντένοβιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mewjbcyw6h)
Οι "πράσινοι" έφτασαν μάλιστα πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα με τον Άντραζ Σπόραρ στην αμέσως επόμενη φάση του παιχνιδού, αλλά ο Σλοβένος επιθετικός αν και έκανε πολύ όμορφη κίνηση δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά για το 0-2 με τον Σισκόσφκι να αποκρούει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mf5r9vdah5)
Οι γηπεδούχοι αφού συνήλθαν από το αρχικό σοκ, άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους στο επόμενο χρονικό διάστημα φέρνοντας πίεση στην εστία του Ντραγκόφσκι, με τον Ντεσπότοβιτς να φτάνει κοντά στην ισοφάριση, αλλά το φάουλ του πέρασε λίγο άουτ.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον Παναθηναϊκό, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε μία φάση διαρκείας στα αντιπαλα καρέ, αλλά το σουτ του Μαξίμοβιτς κόντραρε με την ίδια κατάληξη να έχουν και οι προσπάθειες των Πελίστρι και Μπακασέτα, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το φιινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mfmr10i72p)

Δεκάλεπτο... φωτιά για την Μπόρατς που ισοφάρισε

Όσο καλά ξεκίνησε το πρώτο μέρος το "τριφύλλι", τόσο άσχημα μπήκε στο δεύτερο, με τους γηπεδούχους να βλέπουν τις αδυναμίες και να βρίσκουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης χάρις στην καρφωτή κεφαλιά του Ντεσπότοβιτς στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mg5jab7sgp)
Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς δύο λεπτά αργότερα έφτασαν πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδειξε σε ετοιμότητα, αποκρούοντας πολύ δύσκολα το σουτ του Ερέρα σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mg80bpfwcx)

Ανέβασε την πίεση του ο Παναθηναϊκός αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Παναθηναϊκός αφού πέρασε ένα εφιαλτικό τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο, συνήλθε και ανέβασε την αποδοση του για να φτάσει στο γκολ της νίκης, με τον Σπόραρ να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση για το 1-2 της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgcm4czdc1)
Ο Ντιέγκο Αλόνσο βλέποντας τα κακώς κείμενα της ομάδας του "επιστράτευσε" από τον πάγκο τους βασικούς ποδοσφαιριστές και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ιωαννίδη και Τετέ μαζί με τον Ουναΐ, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 72ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgov2k99pl)
Στο φινάλε ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ για να μπορέσει να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, αλλά δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία που θα του έδινε τη νίκη, με το τελικό 1-1 να αφήνει άσχημες εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι "αιωνίων" στη Super League

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mh5t8djxfd)
Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Ζίζοβιτς): Σισκόβσκι, Βούκσεβιτς (67' Κβριτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (67' Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς, Σρέτκοβιτς (77' Χρέλια), Ντεσπότοβιτς

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένγκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78' Αράο), Τσέριν (65' Τετέ), Πελίστρι (65' Ουναΐ), Τζούρισιτς, Μπακασέτας (78' Μαντσίνι), Σπόραρ(69' Ιωαννίδης)