Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να νικήσει το παιχνίδι με τη Στεάουα Βουκουρεστίου για να νιώσει λίγο πιο άνετα σε ό,τι αφορά τη βαθμολογική θέση του. Τώρα, πρέπει να νικήσει το επόμενο ματς, στην Τούμπα με τη Βικτόρια Πλζεν (24/10-19:45), απλώς για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα playoffs του Europa League. Η ήττα με σκορ 1-0, σε ματς που έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για πάνω από 35 λεπτά, ήταν καταδικαστική. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mhka4kw4q9)
Η περίφημη ρουμανική πονηριά ήταν, στην πλειονότητά της, όχι στο κεφάλι του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αλλά από την άλλη πλευρά. Η Στεάουα, εξάλλου, συμπλήρωσε πέντε σερί ματς αήττητη εκτός έδρας στην Ευρώπη. 

ΠΑΟΚ-Στεάουα Βουκουρεστίου: Η αδικία του ποδοσφαίρου 

Η παγωμάρα στην Τούμπα ακούγεται. Μάλιστα, περισσότερο από κάθε άλλο γήπεδο. Ήταν τόσο αρμονική η σιωπή μετά το γκολ του Ντάνιελ Μπιρλιγκέα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, που σχεδόν άκουγες τις ανάσες να ξεραίνονται. Ήταν η αδικία του ποδοσφαίρου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mfr98arvz5)
Η Στεάουα δεν έκανε μισή φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ, πολύ πιο δραστήριος. Τα ίδια τα τρεξίματα, οι κατοχές, οι μεταβιβάσεις. Στο τέλος τέλος, η διάθεση. Η πίεση στο αμυντικό μισό των Ρουμάνων, ακόμα κι αν οι ευκαιρίες δεν ήταν άφθονες. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mel848z15l)
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, προπονητής της εθνικής Ρουμανίας, είδε τους παίκτες για την εθνική ομάδα, αλλά και το γιο του. Μια ομάδα καλά φτιαγμένη, σε μία φάση, όμως, λίγο αφελής. Η αδικία του ποδοσφαίρου. Σίγουρη ότι το ημίχρονο θα έβγαινε 0-0 και με πεπερασμένα τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

Όχι μόνο γι' αυτό, όμως, αδικία. Διότι οι ίδιοι οι παίκτες ένιωσαν το χαράμι. Ο εκπληκτικός box to box Μαντί Καμαρά, που είχε και δύο κεφαλιές άουτ, στο 20' και το 42', έπειτα από κόρνερ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mfikhb6o29)
Ο λυσσασμένος Τάισον, που είχε την πιο κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ, το τετ α τετ στο 39' που του έπιασε ο Ταρνοβάνου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mf8w50l7u9)
Ακόμα και ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, που είχε το δοκάρι στο 28', αν και ξεκάθαρα από την εξωτερική πλευρά της ρουμανικής εστίας. 


ΠΑΟΚ-Στέαουα Βουκουρεστίου: Το θηρίο Οζντόεφ άλλαξε το ματς


Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φίλοι του ξεκίνησαν διστακτικά να τραγουδούν και αργά αλλά σταθερά ανέβαζαν τα ντεσιμπέλ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mga201dga9)
Στο 52', ο Τάισον έστρωσε στον Ντεσπόντοφ, που έστειλε έναν κεραυνό άουτ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgeampa9ix)
Όμως, ήρθε η φάση του 55', που ο Μαγκομέντ Οζντόεφ διεκδίκησε την μπάλα από τον Ολάρου. Ο Ρώσος τον κατάπιε. Φάουλ δεν υπήρχε, κατά διάνοια. Ο Ρουμάνος, που ξεχώρισε για τη Στεάουα στο πρώτο ημίχρονο, έπιασε την μπάλα. Ήταν κίτρινη, η δεύτερη. 

Ο Ολάρου περπάτησε αργά, σπαταλώντας σχεδόν δύο λεπτά μετά την αποβολή. Αλλά έφευγε αδύνατον το πεπρωμένο. 

Σχεδόν δύο λεπτά μετά, ο Σάστρε ανέβηκε παράλληλα στον Καμαρά, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο εκτός της εστίας της Στεάουα. 

Όμως, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε σιγά σιγά μέτρα: στο 61' ο Κωνσταντέλιας θα μπορούσε να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ, αν το σουτ του, στη θεαματική φιγούρα, δεν ήταν χλιαρό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mgk9c9kwj5)
Ένα λεπτό μετά, ο Ταρνοβάνου έκανε σημαντική επέμβαση σε κεφαλιά του Οζντόεφ. Πρώτα Σάστρε, έπειτα Οζντόεφ. Οι Ρουμάνοι έδιωχναν την μπάλα όπως όπως. Ο χώρος έξω από την περιοχή της Στεάουα μίκραινε. Με περίπου μισή ώρα να απομένει, οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν τις καθυστερήσεις. 

Δεν είναι χαζοί, σίγουρα. Έριξαν σφυγμούς, ματαιοπονώντας στο κέντρο. Κατέβασαν την ένταση. Έβγαζαν μάξιμουμ δύο παίκτες στην επίθεση. 


Έβαλε και Σβαμπ

Μάλιστα, ο Λουτσέσκου έβαλε στο τερέν τον Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος πήρε δύο κίτρινες στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, και άλλη μία με τη Γαλατάσαραϊ, στο ματς για την πρώτη αγωνιστική της League Phase στο Europa League. Από τον ΠΑΟΚ, πάντως, έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του. 

Η Στεάουα έστειλε το ματς στην αδράνεια. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να ξυπνάει μετά το 85'. Κι αυτό, διστακτικά. 

Οι Ρουμάνοι δεν είχαν καν θέμα να στείλουν την μπάλα στα πλάγια. Ούτε που τους ενδιέφερε. Γέμισαν την περιοχή και έδιωχναν μπάλες. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε άπαντες στη ρουμανική περιοχή. Μία κεφαλιά του Μπακαγιόκο ήταν εύκολη λεία για τον Ταρνοβάνου. 

Λίγο έλειψε, πάντως, να την πάθουν από κόρνερ. Στο 90+7', ο Μιχαηλίδης με την πλάτη έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της Στεάουα.  

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (70' Ζίβκοβιτς), Καμαρά (70' Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (83' Σορετίρε), Τάισον, Τσάλοφ (70' Τισουντάλι).
ΣΤΕΑΟΥΑ: Ταρνοβάνου, Ραντούνοβιτς, Ποπέσκου, Ντάγουα, Κρέτσου, Λιξάντρου (45'+6' Εντζουμά), Τσουτ, Ολάρου, Τανάσε (65' Ποπέσκου), Μπαλούτσα (46' Μικουλέσκου), Μπιρλιγκέα (79' Αλχάσαν).