Καλύτερη πρεμιέρα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με 97-89 της Ρεάλ Μαδρίτης για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague, την ώρα που με νίκες άρχισαν τις υποχρεώσεις τους τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ οσο και η Μπασκόνια.

Μεγάλη νίκη για την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα της Euroleague

Με ηγέτη τον Σαμπάζ Ναπίερ και τις πολύτιμες βοήθειες του "διπλού" Γιοχάνες Βόιτμαν (19 πόντους και 10 ριμπάουντ) η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη Εuroleague, επικρατώντας με 97-89 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν διαφορά επτά πόντων (16-9) στα πρώτα λεπτά, αλλά οι "μερέγχες" κατάφεραν με επιμέρους σκορ 10-20 να περάσουν και μπροστά με 26-29 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης με απίστευτο τρίποντο του Ράταν - Μέις από το κέντρο. 



Οι Βαυαροί άρχισαν να βρίσκουν τρόπους να σκοράρουν κυρίως έξω από τα 6,75 και έφτασαν τη διαφορά μέχρι στους 11 πόντους (49-38), αλλά τελικά βρέθηκαν στα αποδυτήρια έχοντας το μικρότερο δυνατό πλεονέκτημα (52-51) με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέφει.

Η "Βασίλισσα" ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και έδειχνε πως μπορεί να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, παίρνοντας εκείνη διαφορά 10 πόντων, χάρις σ' ένα επιθετικό κρεσέντο του Ντζάναν Μούσα και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 9 (64-73).

Η τελευταία και κρίσιμη περίοδος όμως ανήκε καθαρά στη Μπάγερν Μονάχου η οποία έκανε το 75-77 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης 88-77 με απίστευτο σερί 13-0 και παρά το γεγονός πως λίγο πριν το φινάλε η διαφορά ήταν στον έναν πόντο (90-89), οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη με 97-89.

Ξεκίνημα με το... δεξί για την Μπασκόνια στη Euroleague

Συγκλονιστικό ήταν το ντεμπούτο του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της Μπασκόνια, με τον Ισπανό προπονητή να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 88-82 απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον αγώνα να κρίνεται στο φινάλε.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετά καλό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι, με το 16-17 να δείχνει τη ροή του παιχνιδιού, με τους Σέρβους να έχουν λίγο παραπάνω τον έλεγχο των κινήσεων.

Ο Μπράντον Ντέιβις έβρισκε πολλούς χώρους κάτω από τη ρακέτα των γηπεδούχων και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα των έξι πόντων (32-38) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μάρκους Χάουαρντ να ξεκινάει καλά τον αγώνα αλλά μετά να... σιγεί επικίνδυνα.

Η Παρτιζάν έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 9 πόντους (32-41) αλλά οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή τον Καμπαρό ξεκίνησαν να μειώνουν και να μπαίνουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο πίσω στον πόντο (59-60).



Τα πράγματα στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξαν πολύ, αλλά η επίθεση της Μπασκόνια ανέβασε ρυθμούς και με σερί 13-4 έκανε το εις βάρος της 70-72, 83-76 και εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη στην πρεμιέρα της στην Euroleague (88-82).

Δύσκολη αλλά νικηφόρα πρεμιέρα για την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δυσκολότερη απ' ότι περίμενε τελικά ήταν η πρεμιέρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη διοργάνωση, βρίσκοντας σημαντική αντίσταση από την Βιλερμπάν, με τους Γάλλους να βρίσκονται μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά να ηττώνται στο φινάλε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τους φιλοξενούμενους που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους που θεωρούσαν πως θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά κάτι τέτοιο δε φάνηκε, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 24-31 με buzzer beater του Τζάκσον.



Η Βιλερμπάν έφτασε τη διαφορά στο +10 (26-36) αλλά οι η Μακάμπι με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, παίρνοντας μάλιστα και το προβάδισμα (43-42) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, το οποίο βέβαια έληξε τελικά με 51-52.

Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι ντέρμπι και στην τρίτη περίοδο, με το σκορ να εναλλάσσεται συνέχεια και τον Ταμίρ Μπλατ από τη μία και τον Λοβέρν από την άλλη να κάνουν φοβερό ματς, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα 71-71 δέκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος δεν έκανε καλό ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και έδωσε τελικά τη νίκη (89-82) στους Ισραηλινούς που για ακόμη μία χρονιά αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους χωρίς τη βοήθεια του κόσμου.