To "μενού" των σημερινών (04/10) αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει αρκετή... δόση μπάσκετ, με την 1η αγωνιστική της Euroleague να ολοκληρώνεται με σούπερ αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη... μάχη με την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, με τους "ερυθρόλευκους" να θέλουν να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στη φετινή διοργάνωση. Η Παρί υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η Μπολόνια φιλοξενεί την Αναντολού Εφές.

Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει και στο τένις, με τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο.200) να θέλει να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό του στο Τόκιο και να κάνει νέο ξεκίνημα στο Shanghai Masters απέναντι στον Κέι Νισικόρι (Νο.200). Συνολικά αυτή θα είναι Συνολικά η 4η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τενίστες, με τον 34χρονο Ιάπωνα να έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 προηγούμενες. Δράση υπάρχει και σε Serie A, La Liga, Bundesliga και Ligue 1.

Να φύγει με τη νίκη από την Πόλη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Μετά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με την κατάκτηση του Super Cup στη Ρόδο, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πόλη για να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Euroleague απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, σ' ένα από τα πιο "δυνατά" παιχνίδια της πρεμιέρας στο "Ulker Sports Hall" ανάμεσα σε δυο ομάδες που είχαν κοντραριστεί στον περσινό μκικτό τελικό της διοργάνωσης.

Oι "ερυθρόλευκοι" μετά από τις σπουδαίες μεταγραφές που πυροδότησαν το καλοκαίρι με την απόκτηση του Φουρνιέ και την επιστροφή των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ θεωρούνται ένα από τα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στο Final Four. Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μιλουτίνοφ, Φαλ και Έβανς, ενώ στην Αθήνα έμεινε και ο Μήτρου Λονγκ που έγινε πρόσφατα πατέρας. Από την άλλη, ο Σακίλ ΜακΚίσικ επιστρέφει στην 12αδα. Υπενθυμίζεται ότι είχε μείνει εκτός από τα δυο ματς στο Super Cup καθώς δεν ήταν έτοιμος στο 100%.


Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε που ενισχύθηκε και αυτή από την πλευρά της σημαντικά το καλοκαίρι και τη φετινή σεζόν δείχνει αποφασισμένη να κάνει το... βήμα παραπάνω μέχρι το τέλος της διαδρομής, δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν καθώς ηττήθηκε στον τελικό του Super Cup Τουρκίας από την Αναντολού Εφές. Ο Σάρουνας Γιασικεβίτσιους δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα με τους Πειραιώτες τον γκαρντ της ομάδας του, Μπιμπέροβιτς.

"Για την αρχή της χρονιάς έχει σημασία ο αντίπαλος. Κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, μέσα από κάθε προπόνηση, από κάθε παιχνίδι. Υπάρχει ερωτηματικό για την ετοιμότητάς μας, νομίζω όλες οι ομάδες πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι", ανέφερε μεταξύ άλλων ενόψει της πρεμιέρας ο Γιώργος Μπαρτζώκας.


Πρεμιέρα με sold out για την Παρί στην Euroleague, "μάχη" Μπολόνια με Εφές

Έτοιμη για την πρεμιέρα της στην Euroleague είναι η Παρί η οποία μετά την κατάκτηση του Euro Cup την περσινή σεζόν, προβιβάστηκε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι Γάλλοι θα φιλοξενήσουν στην κατάμεστη όπως αναμένεται "Adidas Arena" τον Ερυθρό Αστέρα έχοντας ανακοινώσει sol-out, δείγμα του πόσο "διψούν" οι φίλαθλοί της να την δουν να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στο γήπεδο θα βρίσκονται 8.000 φίλοι της Παρί για να δώσουν ώθηση στο σύνολο του Τιάγκο Σπλίτερ με στόχο την πρώτη νίκη στην διοργάνωση. Από την άλλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετρά μια σημαντική απουσία καθώς δεν υπολογίζει τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος είναι τιμωρημένος για 2 αγωνιστικές της Euroleague λόγω της συμπεριφόρας του στο τελευταίο ματς της περσινής σεζόν όπου η ομάδα του είχε υποστεί βαριά ήττα (100-55) από την Εφές.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας με το οποίο και ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική της Euroleague, η Βίρτους Μπολόνια έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Αναντολού Εφές που μετά την κατάκτηση του Super Cup της Τουρκίας έχει την αυτοπεποίθηση στα... ύψη και στόχος της είναι να πρωταγωνιστήσει ξανά στην διοργάνωση μετά την περσινή της απογοητευτική πορεία.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

12:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Σαγκάη

13:00 Novasports 6HD WTA 1000 2024 Τένις

15:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Σαγκάη

19:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ντένβερ Νάγκετς – Μπόστον Σέλτικς NBA Global Games

19:30 Novasports 2HD Καρλσρούη – Ντάρμσταντ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Νάπολι – Κόμο  Serie A

20:30 Novasports Prime Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός Euroleague

21:30 Novasports Start Ουέσκα – Κάδιθ La Liga 2 Hypermotion

21:30 Novasports 3HD Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Βερόνα – Βενέτσια Serie A

22:00 Novasports 5HD Παρί Λεβαλουά – Ερυθρός Αστέρας Euroleague

22:00 Novasports 4HD Βίρτους Μπολόνια – Αναντολού Εφές Euroleague

22:00 Novasports 1HD Λεγανές – Βαλένθια Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Σάντερλαντ – Λιντς Sky Bet EFL Championship

22:15 COSMOTE SPORT 7 HD Ρίο Άβε – Φαμαλικάο Liga Portuga

09:05 COSMOTE SPORT 6 HD Στέφανος Τσιτσιπάς – Κέι Νισικόρι ATP Masters 1000

10:00 Novasports 6HD WTA 1000 2024 Τένις

11:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Σαγκάη