Σε περίοδο αναδιαμόρφωσης βρίσκεται η ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν. Ο Μάριος Ηλιόπουλος που είχε επισκεφθεί ξανά τα Σπάτα, μίλησε στους παίκτες για το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών στο κλαμπ, τονίζοντάς τους πως αυτό δεν πρέπει να τους επηρεάσει και λίγο αργότερα έγινε γνωστή η αποχώρηση του Παναγιώτη Κονέ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή!

Στην "Ένωση" φέρεται πως έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, με τον πρώην διευθυντή της Μαρσέιγ Χαβιέ Ριμπάλτα να είναι ο "εκλεκτός" που θα τον διαδεχτεί, o ίδιος έχει ένα σημαντικό βιογραφικό στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ βρίσκεται εδώ και κάποιες ημέρες στην Αθήνα!

Ο Χαβιέ Ριμπάλτα ο "εκλεκτός" για τη διαδοχή του Κονέ στην ΑΕΚ

Ο Χαβιέ Ριμπάλτα είναι ένα "δυνατό" όνομα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο ίδιος στο διάστημα της παρουσίας του αυτές τις ημέρες στην Αθήνα έχει ήδη βρεθεί και μιλήσει κατ' ιδίαν με τον Ματίας Αλμέιδα. Ο 44χρονος έχει παραστάσεις και εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο καθώς έχει περάσει από κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει το πόστο που θα αναλάβει, αν δηλαδή θα είναι αυτό του εκτελεστικού ή αθλητικού διευθυντή.

Μέχρι πρότινος ο Χαβιέ Ριμπάλτα ήταν διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μαρσέιγ, ενώ έχει περάσματα από Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζενίτ και Πάρμα. Ο ίδιος ξεκίνησε ως σκάουτ στην Τορίνο το 2008, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε το ίδιο πόστο στη Μίλαν, στην οποία έμεινε έως το 2011. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Νοβάρα για έναν χρόνο, για να ακολουθήσει η... μεταγραφή του στην "Γηραιά Κυρία" στο ίδιο πόστο.

Στη Γιουβέντους έμεινε μέχρι το 2017. Η συνέχεια τον βρήκε ως chief scout στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ μετά από έναν χρόνο μετακόμισε στη Ζενίτ, όπου και ανέλαβε τη θέση του αθλητικού διευθυντή για τρία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2018 έως το 2021. Η συνέχεια τον βρήκε στην Πάρμα και το 2022 μεταπήδησε στη Μασσαλία για λογαριασμό της Μαρσέιγ, όπου ήταν και ο τελευταίος του σταθμός.