Μετά τον "πικρό" και πρόωρο αποκλεισμό του στο Τόκιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) ήθελε να... γυρίσει τον διακόπτη και να κάνει restart στη Σανγκάη. Στο προτελευταίο τουρνουά για τη φετινή σεζόν όπου ο Έλληνας τενίστας θέλει διακαώς νίκες όχι απλώς για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει ξανά τίλους, αλλά και για να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς και να επιστρέψει ξανά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.


Ο Έλληνας τενίστας που στο τουρνουά του Τόκιο είχε μια στιγμή έντονης αδιαθεσίας, έδειξε φρέκος στο court κι αν και δυσκολεύτηκε σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού απέναντι στον τενίστα που τον είχε κερδίσει τις δύο από τις τρεις φορές που τον είχε βρει στον δρόμο του, τον Κέι Νισικόρι (Νο200), ιδιαίτερα στο πρώτο σετ όμως κράτησε τη συγκέντρωσή του, ξεδίπλωσε την ανωτερότητά του και με νίκη 2-0 σετ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Shanghai Masters όπου θα αναμετρηθεί με τον Γάλλο Αλεξάντρ Μίλερ.

Δύσκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Shanghai Masters

Ο Νισικόρι έβαλε από την αρχή... δύσκολα στον Τσιτσιπά. Ο Στέφανος πήρε δύσκολα το πρώτο game με δυο διπλά λάθη αλλά τέσσερις winners και στη συνέχεια ακολούθησαν τρία διαδοχικά love games από τους δυο τενίστες για το 2-2. Στο πέμπτο game, ο Έλληνας τενίστας πήρε ξανά το προβάδισμα με 3-2 (3-2) σημειώνοντας δυο άσους και δυο winners.

O Iάπωνας έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ το ένατο game ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, στο οποίο και ο Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε να χάνει με 0-30 "έβησε" το break point του αντιπάλου του και ανέκτησε ξανά το προβάδισμα με 5-4. Όλα κρίθηκαν στο tie break, εκεί όπου έγινε πραγματική "μάχη". Ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-2 και 5-4, ο Νισικόρι πήρε τα ηνία και προσπέρασε με 6-5 έχοντας set point, όμως στη συνέχεια υπέπεσε σε τρία διαδοχικά αβίαστα λάθη, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τσιτσιπάς που κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-6(6) έχοντας 22 winners και 22 αβίαστα λάθη.


Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ανταγωνιστικό, ωστόσο ο Τσιτσιπάς "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία. Οι δυο τενίστες πήγαιναν χέρι... χέρι (2-2), ωστόσο ο Νισικόρι με Love game, δίχως να χάσει πόντο, πέρασε μπροστά με 3-2. Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο ο Ιάπωνας ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ για ενόχληση που ένιωσε στην αριστερή του γάμπα.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Νισικόρι που φαινόταν να μην έχει την ίδια απόδοση, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τσιτσιπάς με τον καλύτερο τρόπο. Με επίδειξη δύναμης ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε σε 3-3 με love game, στη συνέχεια με διπλό break-point πέρασε μπροστά με 4-3 και μ' ένα ακόμη απολαυστικό love game "ξέφυγε" με 5-3.

Αν και ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 40-0 στο ένατο game και είχε τρία σερί match points, δεν "καθάρισε" το παιχνίδι, καθώς ο Νισικόρι μείωσε σε 5-4. Στο δέκατο game, ο Στέφανος σέρβιρε για τη νίκη, είχε δυο match point και με 6-4 πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 σετ και κατ' επέκταση την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Shanghai Masters.