Ο Ολυμπιακός έκανε όλα όσα ήθελε στη μαγική του βραδιά κόντρα στην Μπράγκα για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Πήρε τη νίκη με εξαιρετική εμφάνιση, όπως ήθελε ο κόσμος του Ολυμπιακού, έπαιξε το παιχνίδι που δουλεύει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κι έβαλε στο κόλπο έναν παίκτη της χρυσής φουρνιάς της ομάδας Νέων, που κατέκτησε το Youth League, τον Χρήστο Μουζακίτη.

Τι καλύτερο λοιπόν από ένα restar (καθώς δεν είχε μπει καλά η σεζόν) για τον Ολυμπιακό λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος του ματς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μοίρασε πολλά μπράβο στους παίκτες του για την εμφάνισή τους. Ωστόσο, τους επισήμανε πως μόλις φύγουν από το γήπεδο το μυαλό θα πάει στον Παναθηναϊκό.

Ο Μεντιλίμπαρ για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

"Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μας στον αγωνιστικό χώρο. Η συγκέντρωση, η συνέπεια και η όρεξη που έδειξαν να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο. Είναι αυτά ακριβώς που θέλουμε", είπε ο Βάσκος τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε στην Cosmote TV ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Σχετικά με το ματς της Κυριακής, είπε: "Δεν χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές γιατί παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας που υπάρχει, το παιχνίδι αυτό ενδιαφέρει όλο τον κόσμο και το κάνει πολύ σημαντικό. Περιμένουμε να δούμε πολύ μεγάλη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, περιμένουμε να δούμε ένταση με την έννοια της ενέργειας μέσα στο γήπεδο και εμείς θέλουμε να σταθούμε αντάξιοι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι".

Ο εξτρέμ Ροντινέι και ο Μουζακίτης

Ο Ολυμπιακός μπήκε στις... ράγες του με τον Ροντινέι να εντυπωσιάζει ως δεξιός εξτρέμ και τον Χρήστο Μουζακίτη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο κέντρο, στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς ως βασικός με την πρώτη ομάδα.

Ο 17χρονος άσος είχε ποσοστό άνω του 75% σε όλες τις στατιστικές του (πάσες, κερδισμένες μπάλες, μονομαχίες), με τον ίδιο να το απολαμβάνει αλλά και να "προσγειώνεται" μόνος του, αφού ξέρει πως είναι στο ξεκίνημά του και τίποτε άλλο.

Η επόμενη μέρα βρήκε και αυτόν ήρεμο, όπως και όλη την ομάδα, καθώς γνωρίζουν καλά πως το παιχνίδι της Κυριακής είναι ιδιαίτερο και πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό. Αν πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, θα έχουν μετά μέρες να... γιορτάζουν.