Ταραχή αναμένεται να δημιουργήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δικαιώσει τον Λασανά Ντιαρά στη διαμάχη την οποία είχε με τη FIFA εδώ και εννέα χρόνια, με τις αλλαγές που αναμένονται στο κομμάτι των μεταγραφών να είναι μεγάλες.

Δικαιώθηκε ο Λασανά Ντιαρά στη διαμάχη του με τη FIFA

Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Λασανά Ντιαρά σχολιάζοντας πως μερικοί κανονισμοί της FIFA παραβιάζουν το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι κανόνες να πρέπει να αναθεωρηθούν.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε παίκτης θελήσει κάποια στιγμή, μπορεί να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιό του με την ομάδα του, χωρίς ωστόσο ο επόμενο σύλλογος που θα τον αποκτήσει να κινδυνεύει να πληρώσει το χρηματικό αντίτιμο που ενδεχομένως να επιδικάσει η FIFA.

Όλα αυτά ξεκίνησαν περίπου πριν μία δεκαετία, καθώς ο Γάλλος μέσος αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό του με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, μετά από την απόφαση της ρωσικής ομάδας να προβεί σε μεγάλες μειώσεις στους παίκτες χωρίς να συζητηθεί η εν λόγω κίνηση μαζί τους.

Οι αλλαγές αυτές αναμένονται να φέρουν αντιδράσεις στις ομάδες που θα "χάνουν" κάποιο ποδοσφαιριστή χωρίς αντίτιμο, αλλά ουσιαστικά μέχρι πρότινος η FIFA αυτό που κοιτούσε ήταν να βοηθήσει περισσότερο τις ομάδες σε σχέση με τους παίκτες που ένιωθαν εκτεθειμένοι.