Ο Χρήστος Μουζακίτης βρίσκεται στο επίκεντρο για τον Ολυμπιακό μετά τις εμφανίσεις του κόντρα στον Ατρόμητο για τη Super League και απέναντι στην Μπράγκα για το Europa League. Ο 17χρονος άσος ξεχωρίζει και ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά, μίλησε στο parapolitika.gr για τις ικανότητες και τον χαρακτήρα του.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι αθλητικός διευθυντής στον σύλλογο του Αγίου Δημητρίου, ενώ γενικά ασχολείται με την εύρεση και εξέλιξη ταλέντων, ήταν μέλλον της ερυθρόλευκης ακαδημίας όταν ο Χρήστος Μουζακίτης πέρασε την πόρτα του Ρέντη.

Μάλιστα, ο Γιώργος Αμανατίδης ήταν αυτός που είχε πάρει τηλέφωνο τους γονείς του νεαρού, πριν από 8 χρόνια, για να τους ενημερώσει πως θα ενσωματωθεί στον Ολυμπιακό. Ο Χρήστος Μουζακίτης είχε περάσει από δοκιμή στην ακαδημία και κάθε μέρα περίμενε το τηλέφωνο της ενημέρωσης.

"Γνωρίζω πολύ καλά τον Χρήστο. Ήμουν εκεί όταν έκανε το δοκιμαστικό στου Ρέντη, καθώς αποτελούσα μέλος της ακαδημίας στην εύρεση ταλέντων. Τον είχε δει από την ΑΕΚ, που ήταν και μου άρεσε.

Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Μας κέρδισε όλους. Αρχικά σε κεντρίζει το πρόσωπό του, έχει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

Πρόκειται για έναν μαχητή, έναν χαφ που ρίχνει πολύ τρέξιμο και με εξαιρετική τεχνική. Δεν αγχώνεται καθόλου στα παιχνίδια, τα απολαμβάνει και αυτό είναι ένα ακόμα προσόν του καθώς μπορεί να ξεδιπλώνει στο χορτάρι όλο το ταλέντο του", είπε αρχικά.

Αμανατίδης για Μουζακίτη: "Μας κοιτούσε στα μάτια"

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στη γενικότερη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Χρήστου Μουζακίτη: "Πρόκειται για ένα παιδί που δεν θα τον ακούσεις καθόλου. Θυμάμαι τότε που μιλάγαμε στα παιδιά για διάφορα πράγματα, έβλεπα πως μας κοιτούσε όλους στα μάτια και "ρουφούσε" αυτά που λέγαμε.

Στη συνέχεια όλα αυτά που του λέγαμε τα εφάρμοζε κατά γράμμα στο γήπεδο. Είναι ένα ήσυχο παιδί που συγκεντρώνει μέσα του όλες τις γνώσεις που του δίνουν οι προπονητές του. Και θα πω ένα πράγμα, ακόμα δεν είδατε τίποτα από τον Μουζακίτη".