Το μενού των αθλητικών μεταδόσεων είναι μεγάλο, με την πρεμιέρα της Basket League να ξεχωρίζει στο χώρο του μπάσκετ. Σημαντικές μάχες υπάρχουν τόσο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσο και στην Premier League για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Πρεμιέρα με σπουδαία παιχνίδια στην Basket League

Με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της Basket League για τη σεζόν 2024/25. Το πρώτο παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά με τον Άρη να υποδέχεται στο "Nick Galis Hall" την ΑΕΚ (17:00) στο ντέρμπι της ημέρας.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν ξεκινήσει πολύ άσχημα τη σεζόν με τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση, κατακτώντας την τέταρτη θέση στο Super Cup της Ρόδου. Τελευταίο ανεπιτυχή αποτέλεσμα ήταν η νίκη της Τουρκ Τέλεκομ για το Eurocup.

Από την άλλη πλευρά η "Ένωση" μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη νέα σεζόν, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα της στο Basketball Champions League της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με 80-71 και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στο Μαρούσι, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών (18:00). Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει αντιστρόφως ανάλογα τη σεζόν αλλά ένας αγώνας στο πρωτάθλημα είναι διαφορετικός.

Ο τελευταίος χρονικά αγώνας της ημέρας είναι ανάμεσα στο Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ (20:15), με τους γηπεδούχους να ηττώνται στο πρώτο τους παιχνίδι στο Basketball Champions League, ενώ ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και έχει θετικά μέχρι στιγμής δείγματα.

Ματς - παγίδα στην έβδομη αγωνιστική της Premier League

Γεμάτο είναι το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής της Premier League, με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις να τραβούν τα βλέμματα του κοινού. Πρώτο παιχνίδι της ημέρας εκείνο της Κρίσταλ Πάλας απέναντι στη Λίβερπουλ (14:30).

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θέλει να παραμείνει εκεί, με τους γηπεδούχους από τη μία να έχουν ξεκινήσει πολύ άσχημα τη σεζόν, αλλά από την άλλη έχουν πάντα μία πολύ επικίνδυνη έδρα.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ξεχωρίζει εκείνο της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Φούλαμ, με τους "Πολίτες" να δείχνουν πως έχουν αρκετά προβλήματα μετά τον τραυματισμό του Ρόδρι και την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να έχει τον τρόπο να κάνει τη... ζημιά.

Την ευκαιρία για ακόμη μία νίκη θα έχει η Άρσεναλ, η οποία υποδέχεται την Σαουθάμπτον που πηγαίνει από το κακό στο... χειρότερο. Οι "κανονιέρηδες" προέρχονται από σπουδαίο τρίποντο στο Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και δείχνουν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

"Μάχες" στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες

Μεγάλη δράση υπάρχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την ματσάρα ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Βιγιαρέαλ να ξεχωρίζει. Οι "μερέγχες" παρά την απόκτηση του Κίλιαν Εμπαπέ δείχνουν πως βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα σε σχέση με πέρσι, ενώ ηττήθηκαν στη δεύτερη αγωνιστική του Champions League από τη Λιλ.

Από την άλλη, τα "κίτρινα υποβρύχια" έχουν ξεκινήσει ανέλπιστα καλά της σεζόν στη La Liga και βρίσκονται στην τρίτη της βαθμολογίας, με τη μοναδική ήττα να έχει προέλθει από την Μπαρτσελόνα, σ' ένα παιχνίδι όμως που θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον τρία τέρματα.

Στην Bundesliga, τα περισσότερα "μεγάλα" ονόματα λείπουν λόγω και των αγωνιστικών υποχρεώσεων μέσα στην εβδομάδα, με την Μπάγερ Λεβερκούζεν να υποδέχεται την Χολστάιν Κιέλ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, η Ντόρτμουντ μετά την εντυπωσιακή εφτάρα κόντρα στη Σέλτικ για το Champions League, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουνιόν Βερολίνου που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει την αποτελεσματική ομάδα των προηγούμενων χρόνων.

Από το πρόγραμμα της Serie A, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ίντερ απέναντι στην Τορίνο, με τους πρωταθλητές "νερατζούρι" να προέρχονται από δύο σερί νίκες και να ανεβαίνουν ψυχολογικά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την πρώτη τους ήττα απέναντι στη Λάτσιο.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

10:00 NOVASPORTS 6 WTA 1000 - China Open Ημιτελικός
13:00 NOVASPORTS 6 WTA 1000 - China Open, Ημιτελικός
14:30 NOVASPORTS PREMIER Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ Premier League
14:30 COSMOTE SPORT 3 Μπέρνλι - Πρέστον Sky Bet EFL Championship
15:00 NOVASPORTS 1 Εσπανιόλ - Μαγιόρκα La Liga
15:00 ΣΚΑΪ Ηρακλής - Καβάλα Super League 2
15:00 COSMOTE SPORT 7 Premier Padel Παρίσι, Ημιτελικός Γυναικών
15:00 COSMOTE SPORT 8 Inter Forever - Milan Legends Φιλικός Αγώνας
16:00 COSMOTE SPORT 2 Ουντινέζε - Λέτσε Serie A
16:30 NOVASPORTS 3 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Χολστάιν Κιέλ Bundesliga
16:30 NOVASPORTS EXTRA 1 Ουνιόν Βερολίνου - Ντόρτμουντ Bundesliga
16:30 NOVASPORTS EXTRA 2 Βέρντερ Βρέμης - Φράιμπουργκ Bundesliga
16:30 NOVASPORTS EXTRA 3 Μπόχουμ - Βόλφσμπουργκ Bundesliga
17:00 ΕΡΤ 3 Άρης - ΑΕΚ Basket League
17:00 NOVASPORTS 4 Άρσεναλ - Σαουθάμπτον Premier League
17:00 NOVASPORTS 6 Μπρέντφορντ - Γουλβς Premier League
17:00 NOVASPORTS START Λέστερ - Μπόρνμουθ Premier League
17:00 NOVASPORTS PREMIER Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ Premier League
17:00 COSMOTE SPORT 3 Γουέστ Μπρομ - Μίλγουολ Sky Bet EFL Championship
17:00 COSMOTE SPORT 7 Premier Padel Παρίσι, Ημιτελικός Γυναικών
17:15 NOVASPORTS 1 Χετάφε - Οσασούνα La Liga
18:00 ΕΡΤ SPORTS 1 Μαρούσι - Προμηθέας Πατρών Basket League
18:00 COSMOTE SPORT 9 Τουρκ Τέλεκομ - Γαλατάσαραϊ Μπάσκετ: Τουρκία
18:15 COSMOTE SPORT 8 Αλ Νασρ - Αλ Ορόμπα Roshn Saudi League
19:00 COSMOTE SPORT 2 Αταλάντα - Τζένοα Serie A
19:15 NOVASPORTS 5 Κορτράικ - Γκενκ Jupiler League Βέλγιο
19:30 NOVASPORTS 1 Λας Πάλμας - Θέλτα La Liga
19:30 NOVASPORTS 3 Ζανκτ Πάουλι - Μάιντζ Bundesliga
19:30 NOVASPORTS 4 Βαγιαδολίδ - Ράγιο Βαγιεκάνο La Liga
19:30 NOVASPORTS PREMIER Έβερτον - Νιουκάστλ Premier League
20:15 ΕΡΤ 3 Περιστέρι - ΠΑΟΚ Basket League
21:00 NOVASPORTS START Αϊντχόφεν - Σπάρτα Ρότερνταμ Eredivisie
21:00 COSMOTE SPORT 8 Αλ Αχλί - Αλ Χιλάλ Roshn Saudi League
21:00 COSMOTE SPORT 9 Τρέντο - Βενέτσια Ιταλία: Μπάσκετ
21:30 NOVASPORTS 2 Σάλκε - Χέρτα Bundesliga 2
21:45 COSMOTE SPORT 1 Ίντερ - Τορίνο Serie A
21:45 COSMOTE SPORT 4 Βαλένθια - Μπανταλόνα Ισπανία: Μπάσκετ
22:00 NOVASPORTS 1 Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ La Liga
22:30 COSMOTE SPORT 3 Σπόρτινγκ - Κάζα Πία Liga Portugal Betclic