Ο ανανεωμένος αλλά και "πληγωμένος" από τους τραυματισμούς, Ολυμπιακός, ταξίδεψε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της Euroleague τη Φενερμπαχτσέ. Το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό για τους "ερυθρόλευκους", αλλά η οξυδέρκεια του Σακίλ ΜακΚίσικ του έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (32-36) στο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος και πήραν τη μικρότερη δυνατή διαφορά (57-56) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Τα πολλά χαμένα επιθετικά ριμπάουντ λόγω και της απουσίας των Φαλ και Μιλουτίνοφ "πλήγωσαν" τους Πειραιώτες που ηττήθηκαν τελικά με 82-71.

Ξεκίνησε καλύτερα η Φενερμπαχτσέ - Σοβαρός τραυματισμός του Γουίλμπεκιν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Φενερμπαχτσέ να εκμεταλλεύεται πλήρως το τρομακτικό ύψος του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, με τον Σέρβο ψηλό να τελειώνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τις πρώτες τρεις επιθέσεις των γηπεδούχων για να διαμορφώσει το 6-4 στα πρώτα τρία λεπτά.

Ο Μόουζες Ράιτ φαινόταν πως δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε στη θέση του τον Φιλίπ Πετρούσεφ που βοήθησε αρκετά στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τη διαφορά στον πόντο (12-11) με το πρώτο καλάθι του Σάσα Βεζένκοφ μετά την επιστροφή του στη διοργάνωση.



Το τελευταίο δίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος έπεσε στο παρκέ σφαδάζοντας, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αναγκάζεται να τον κάνει αλλαγή με το σκορ να είναι στο 17-13 υπέρ των γηπεδούχων στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η είσοδος του ΜακΚίσικ έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Γουέιντ Μπάλντουιν, ο οποίος είτε με σουτ από την περιφέρεια είτε με πάσες κάτω από τη ρακέτα έστειλε τη διαφορά για την ομάδα του στο +9 (24-15).

Κάπου εκεί όμως τα δεδομένα άλλαξαν με τον... πυραυλοκίνητο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος στα πρώτα επίσημα του λεπτά φέτος ήταν τρομακτικός, παίρνοντας αυτοπεποίθηση από ένα αδιανόητο τρίποντο που πέτυχε και με τη βοήθεια του Μόουζες Ράιτ ισοφάρισε σε 28-28 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.



Η είσοδος του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς άρχισε να δημιουργεί ξανά προβλήματα στη ρακέτα των "ερυθρολεύκων" με τον Ράιτ να δέχεται τους πόντους που καταφέρνει να βάζει επιθετικά, την ώρα που στο γήπεδο βρισκόταν και ο Ζοσέ Μουρίνιο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.



Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ τον Λούκα Βιλντόζα για πρώτη φορά στον αγώνα και ο Αργεντίνος με δύο πολύ καλές εμπνεύσεις έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες στο τέλος του δευτέρου δεκάλεπτου με +4 (32-36).

Τα επιθετικά ριμπάουντ έκαναν σημαντική ζημιά στον Ολυμπιακό

Παρά το καλό κλείσιμο στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου συγκεντρωμένος στην αρχή της τρίτης περιόδου και είδε την Φενερμπαχτσέ να κάνει ένα σερί 15-4 στα πρώτα τρία λεπτά και να περνάει μπροστά στο σκορ με 47-42, εκμεταλλευόμενη την ορμή του Μπάλντουιν.

Οι φώνες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξύπνησαν τους παίκτες του που ξεκίνησαν παίζουν ξανά άμυνα, ενώ επιθετικά άρχισαν να βρίσκουν λύσεις με τον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος με επτά συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 2 (51-49) πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (52-56) δύο λεπτά πριν το φινάλε, χάρις στο σωστό challenge που πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ένα μυθικό τρίποντο του Εβάν Φουρνιέ που απέδειξε το λόγο που αποκτήθηκε από τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Το τελευταίο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου ανήκε στους γηπεδούχους που πήραν επτά(!) επιθετικά ριμπάουντ και σκόραραν πέντε πόντους για να προσπεράσουν ξανά (57-56) με τον προπονητή των Πειραιωτών να τρελαίνεται με αυτά που έβλεπε από τους από τους παίκτες του.

Κόλλησε στην επίθεση και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στη Euroleague o Oλυμπιακός

Η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε καλύτερα και την τέταρτη περίοδο, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε άμεσα απαντήσεις με τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος με προσωπικά καλάθια από δημιουργίες κυρίως του ΜακΚίσικ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (65-65) επτά λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Μία παρεξήγηση στην κερκίδα με τον Σακίλ ΜακΚίσικ και έναν οπαδό της Φενερμπαχτσέ, άλλαξε τη ροή του αγώνα, η οποία με όπλο ξανά τα επιθετικά ριμπάουντ έφτασε τη διαφορά στους 8 (73-65) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Γουέιντ Μπάλντουιν συνέχιζε να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του, με δύσκολα προσωπικά καλάθια, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν να βρίσκουν ξανά το δρόμο το καλάθι. Ένα απίστευτο τρίποντο και φάουλ του Χέις - Ντέιβις, έφτασε τη διαφορά στο +10 (79-69) δύο λεπτά πριν το τέλος.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν άλλαξε κάτι, με την Φενερμπαχτσέ να επικρατεί με 82-71 του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" πλήρωσαν το πρόβλημα με τα αμυντικά ριμπάουντ και ξεκίνησαν με το... αριστερό την πορεία τους στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 32-36, 57-56, 82-71