Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Euroleague η Παρί, με την "Σταχτοπούτα" της διοργάνωσης να χάνει στο φινάλε από τον Ερυθρό Αστέρα με 77-80, την ώρα που η Αναντολού Εφές πήρε σπουδαίο "διπλό" στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια με 67-76.

Ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τη πρώτη του νίκη στη Euroleague ο Ερυθρός Αστέρας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ερυθρό Αστέρα να μπαίνει πιο δυνατά και να αποκτάει διαφορά οκτώ πόντων (4-12) στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης, παίζοντας εξαιρετική άμυνα απέναντι στους παίκτες της Παρί, με τον Αϊζάια Κάνααν να ξεκινάει... καυτός.

Η είσοδος του Μάουντο Λο στο παρκέ άλλαξε την εικόνα για τους Γάλλους, με τον Γερμανό γκαρντ να βάζει επτά συνεχόμενους πόντους και να οδηγεί την ομάδα του στο προβάδισμα με 18-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.



Οι Σέρβοι για να μπορέσουν να βρουν λύσεις επιθετικά, ξεκίνησαν να σουτάρουν έξω από τα 6,75 με τους Νέντοβιτς και Γκεντράιτις να δίνουν "ανάσες" την ώρα που ο Τι Τζέι Σορτς άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να ξεσηκώνει το κοινό στο γήπεδο.

Ο Αμερικάνος γκαρντ δε σταμάτησε σε καμία περίπτωση και έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων (43-35) στην ομάδα του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους "ερυθρόλευκους" από την άλλη να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κάτω από τη ρακέτα.

Ο Τάισον Γουόρντ αν και ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε διαφορά 13 πόντων (53-40) στην Παρί, αλλά ένα γρήγορο 0-11 του Ερυθρού Αστέρα έφερε τελικά το παιχνίδι στα ίσα στο τέλος της τρίτης περιόδου (58-58).

Ο Νέντοβιτς μπήκε... φουριόζος στην τελευταία περίοδο και με συνεχόμενους πόντους διατηρούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (68-70) με τον Γιαντούνεν από πλευράς γηπεδούχων να προσπαθεί να τον... συναγωνιστεί στα σουτ από μακρινή απόσταση.



Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στη... ρώσικη ρουλέτα των βολών, εκεί που τελικά επικράτησε ο Ερυθρός Αστέρας με 77-80 με τον Κάνααν να πετυχαίνει τις κρίσιμες και να δίνει στους Σέρβους τη πρώτη τους νίκη στη Euroleague.

Μεγάλο "διπλό" της Αναντολού Εφές στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια

Πολύ δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια η Αναντολού Εφές στην Ιταλία, παίρνοντας διαφορά έξι πόντων (7-13) στα πρώτα πέντε λεπτα, με τον Ελάιτζα Μπράιαντ να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας.

Ένα γρήγορα 12-0 των γηπεδούχων με τον Κορντινιέ να είναι ο πρωταγωνιστής άλλαξε τα δεδομένα του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Ιταλούς να ολοκληρώνουν την περίοδο προηγούμενοι με έξι πόντους (21-15), σ' ένα παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ, με τον Σέιν Λάρκιν να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης (27-27), δείχνοντας ποσο καλή είναι η άμυνα των Ιταλών πάνω του.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι να είναι ισόπαλο (36-36), με τον Σενγκέλια από τη μία να ευστοχεί σε συνεχόμενες εύστοχες βολές, ενώ από την άλλη ο Οτούρου "δέσποζε" κάτω από τα δύο καλάθια, φτάνοντας νωρίς το διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο για την Εφές ήταν εξαιρετικό, όπου με σερί 11-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά πήρε μία πολύ καλή διαφορά, με τον Μπράιαντ να σκοράρει και να μοιράζει χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Οι γηπεδούχοι όμως, με ακόμη μία αντεπίθεση διαρκείας γύρισαν το παιχνίδι και πήγαν στον πάγκο τους μπροστά στο σκορ με 52-51, με τον Μπελινέλι να βρίσκει επιτέλους το χέρι του και να δίνει λύσεις από μακριά για την ομάδα του.

Το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας και κρίσιμης περιόδου ανήκε αποκλειστικά στον Σέιν Λάρκιν, με τον Αμερικάνο γκαρντ να βρίσκει για πρώτη φορά στον αγώνα χώρο και να... πυροβολεί, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο διαφορά 10 πόντων (58-68) στην τούρκικη ομάδα.

Η Βίρτους προσπάθησε να μειώσει και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα, αλλά η Αναντολού Εφές ήταν εύστοχη στις βολές και πήρε τη μεγάλη νίκη με 67-76, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά στη Euroleague.