Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα άνοιξαν την αυλαία τους, με δύο παιχνίδια για τη Serie A, ένα για την Bundesliga και ένα για τη LaLiga. Στο "Ντιέγκο Μαραντόνα", ο Αντόνιο Κόντε και η Νάπολι επιβεβαίωσαν ότι είναι ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Ιταλός τεχνικός, που στη χώρα του ομοιάζει περίπου με θαυματοποιό, έχει... αναστήσει τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια. 

Η Νάπολι νίκησε 3-1 την Κόμο σε ματς που υποσχόταν... μεγαλύτερη άνεση, μια και ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ άνοιξε το σκορ στα 25''.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4n7knl7wrpt)
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκαμπριέλ Στρεφέτσα στο 43', όμως ο Ρομέλου Λουκάκου, με το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα, έβαλε ξανά τη Νάπολι μπροστά στο σκορ στο 53', με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Ματίας Ολιβέιρα από τον Σέρχι Ρομπέρτο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4n7m8ky7j2h)
Βουλοκέρι στη νίκη έβαλε ο Νταβίντ Νέρες, στο 86', έπειτα από μεταβίβαση του Βέλγου επιθετικού. 

Η Νάπολι έχει 16 βαθμούς σε επτά παιχνίδια, τέσσερις περισσότερους από τη Γιουβέντους, που έχει 12. Η Κόμο είχε ένα ισορροπημένο 2-2-2 και υπέστη την τρίτη ήττα της στη Serie A, μένοντας στους 8 βαθμούς. 

Έτσι, την προσπέρασε η Βερόνα, που έφτασε τους 9 με το εντός έδρας 2-1 επί της Βενέτσια. Η τελευταία παραμένει... προτελευταία, με 4 βαθμούς. Η Βενέτσια προδόθηκε ιδίοις χερσί, αφού το γκολ της νίκης ήταν αυτογκόλ, του Τζέσε Τζόρνταν στο 81'. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γκαετάνο Οριστιάνο από το 2', αλλά ο Κάσπερ Τένγκστεντ ισοφάρισε στο 9'.

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Με βασικό και αναντικατάστατο Γιαννούλη η νίκη

Στην Bundesliga, η Άουγκσμπουργκ εγκαινίασε την έκτη αγωνιστική με νίκη, 2-1 επί της Γκλάντμπαχ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης έπαιξε αριστερός χαφ σε σύστημα 3-4-2-1 και ανταποκρίθηκε, αφού ξεκίνησε και τελείωσε το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο αριστερός στόπερ, Κέβιν Σλότερμπεκ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 39'. 

Ο Αλέξις Κλοντ-Μορίς έκανε το 2-0 στο 65', ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Τιμ Κλάιντιενστ στο 72'. Η Άουγκσμπουργκ έφτασε τους 7 βαθμούς και προσπέρασε την Γκλάντμπαχ, που έμεινε στους 6. 

Τέλος, η ένατη αγωνιστική της LaLiga άρχισε με "λευκή" ισοπαλία, στο παιχνίδι της Λεγκανές με τη Βαλένθια. Η γηπεδούχος έφτασε τους 8 βαθμούς, ενώ οι "νυχτερίδες" βρίσκονται στους 6 και τη διακεκαυμένη ζώνη.