Χρειάστηκε να περάσουν εννιά ολόκληροι μήνες (από εκείνον τον σοκαριστικό τραυματισμό στον ώμο στο παιχνίδι με την Άρσεναλ) για να δει ο Κώστας Τσιμίκας το όνομά του στην αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ. Με τον Άρνε Σλοτ, όμως, να δείχνει να τον πιστεύει περισσότερο... κι από τον Γιούργκεν Κλοπ, ο διεθνής Έλληνας άσος όχι μόνο ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση των "κόκκινων" με την Κρίσταλ Πάλας, αλλά αποτέλεσε και έναν από τους πρωταγωνιστές της επίσκεψης των πρωτοπόρων της Premier League στο νικητήριο 1-0 στο "Σέλχαρστ Παρκ". 

Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πρώτο γκολ του μεσημεριού (όταν στο 9'... έκοψε στα δύο την άμυνα των γηπεδούχων με απίθανη κάθετη μεταβίβαση στον Χάκπο) στο οποίο ο Ζότα νίκησε με κοντινό πλασέ τον Χέντερσον, ενώ εμφανίστηκε πιο ώριμος από ποτέ και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, δεχόμενος ακόμη και τα συγχαρητήρια του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Πως έφτασε η Λίβερπουλ σε άλλη μια νίκη στην Premier League

Για τη Λίβερπουλ, βέβαια, η ατομική εμφάνιση των παικτών της περνούσε σε δευτερεύουσα σημασία, μπροστά στην αξία της κατάκτησης του έκτου "τρίποντου" στο πρωτάθλημα και της διατήρησης στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League. 

Με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από τη νίκη επί της Μπολόνια στο UEFA Champions League (άρα να κουβαλούν και επιπλέον χιλιόμετρα κόπωσης έναντι των αντιπάλων τους), ο Άρνε Σλοτ ήθελε να δει τους παίκτες του να αξιοποιούν περισσότερο την ολοφάνερη εδαφική υπεροχή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και να μην οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το "ρευστό" προβάδισμα του 0-1. 

Αν δεν υπήρχε, μάλιστα, ο Άλισον να προσθέσει άλλη μια απίθανη επέμβαση στη φετινή του συλλογή (όταν στο 46+2' έσωσε βέβαιο γκολ σε εξαιρετικά επικίνδυνο σουτ του Σαρ), η Κρίσταλ Πάλας να μπορούσε να έχει ισοφαρίσει πριν από το φινάλε του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου. 

Οι Λονδρέζοι του Όλιβερ Γκλάσνερ, που αναζητούν ακόμη απεγνωσμένα την πρώτη τους νίκη στη φετινή Premier League, είχαν να ανέβουν στο δεύτερο ημίχρονο... ολόκληρο βουνό, καθώς ήταν υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να μείνουν εκτεθειμένοι στα μετόπισθεν και επιτρέψουν στη Λίβερπουλ να τους "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. 

Έχοντας και την παράδοση με το μέρος τους (καθώς οι "κόκκινοι" μετρούσαν πριν την έναρξη του ματς οκτώ νίκες στις τελευταίες εννιά επισκέψεις τους στο "Σέλχαρστ Παρκ") οι παίκτες του Σλοτ επιχείρησαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους με υπομονή, προσεκτική κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και με προσεκτική κατανάλωση δυνάμεων στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Σοκ με Άλισον στη Λίβερπουλ, τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος

"Άγγιξαν" το δεύτερο γκολ στο 56' με τον Σαλάχ (με τον Χέντερσον να σώζει με τα πόδια βέβαιο γκολ), στο 62' με τον Ζότα (που αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά), αλλά όσο το σκορ παρέμενε στο 0-1, ισορροπούσαν σε... λεπτή κλωστή. 

Με τον Άλισον να επεμβαίνει στο 63' σε σουτ του Ενκέτια και στο 69' σε "κεραυνό" του Έζε, οι γηπεδούχοι άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν από το καβούκι τους φλερτάροντας λίγο περισσότερο με την ισοφάριση, ενώ αντιλαμβανόμενοι ότι ήταν πιο "φρέσκοι" από τους αντιπάλους τους, αύξησαν την πίεση ανεβαίνοντας διαρκώς πιο "ψηλά" στο γήπεδο. Οι παίκτες της Πάλας, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για μη καταλογισμό πέναλτι, όταν ο Φαν Ντάικ κράτησε από το χέρι αντίπαλό του, αλλά μην... ανοίξουμε πάλι τη συζήτηση για το επίπεδο των Άγγλων διαιτητών. 

Όσο το παιχνίδι κυλούσε προς το τέλος του, τόσο ανέβαινε η ένταση στο χορτάρι, αλλά και τα ντεσιμπέλ στην εξέδρα του... θορυβώδους "Σέλχαρστ Παρκ" που για εξήντα λεπτά έδειχνε υπνωτισμένο! 

Σαν να μην έφτανε η κούραση, ο Σλοτ βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα, καθώς στο 76' ο Άλισον υπέστη σοβαρό μυικό τραυματισμό, έπεσε σφαδάζοντας στον πόνο στο χορτάρι και αντικαταστάθηκε από τον 23χρονο Βίτεζλαβ Γιάρος, με τον νεαρό Τσέχο να παίρνει το βάπτισμα σε αγώνα Premier League... μπαίνοντας παγωμένος στη θέση του Βραζιλιάνου. 

Ο τρίτος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ αντέδρασε σωστά στο 84' σε επικίνδυνη προσπάθεια του Έζε, είδε τους αμυντικούς του να τον βοηθούν για να μη δεχτεί πίεση και τελικά συνέβαλε για να διατηρήσουν οι "κόκκινοι" για έκτη φορά ανέπαφη την εστία τους σε 9 παιχνίδια σε Premier League και Champions League.