Με πολύ ενδιαφέρον συνεχίστηκε η έκτη αγωνιστική της Bundesliga, με την Μπάγερ Λεβερκουζέν να χάνει τη νίκη μέσα από τα χέρια της απέναντι στη Χολστάιν. Σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο πήρε η Βόλφσμπουργκ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, ενώ απώλειες είχε η Ντόρτμουντ.

Απίστευτη γκέλα για την Λεβερκούζεν κόντρα στη Χολστάιν

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον αγώνα κόντρα στην Χολστάιν Κιέλ, με τις "ασπιρίνες" να μπαίνουν πολύ δυνατά και να βρίσκουν γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα με τον συνήθη ύποπτο, Μπόνιφεϊς να ευστοχεί από πολύ κοντά.

Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχαν ήδη σκοράρει και δεύτερο τέρμα. Πρωταγωνιστής ο Βιρτζ, ο οποίος πίεσε τον τερματοφύλακα και κατάφερε με την κόντρα η μπάλα να φτάσει στον Χόφμαν που από κοντά έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δε τα κατάφεραν σε καμία περίπτωση, με την Λεβερκούζεν να δείχνει πως θέλει από νωρίς να καθαρίσει την υπόθεση... νίκη. Πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Μπονιφέις στο 26ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Παρά το πολύ κακό τους ξεκίνημα οι παίκτες της Χολστάιν πήραν λίγα μέτρα στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου και κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκέσβιλ να κάνει το 2-1.

Οι "ασπιρίνες" μπήκαν στο δεύτερο μέρος με στόχο το τρίτο γκολ που θα τους έδινε ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη, αλλά έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν πως υπάρχουν αρκετά κενά στην άμυνα των αντιπάλων τους.

Ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκαν στο 69ο λεπτό, με τον Φρίμπονγκ να μην υπολογίζει τη φάση και να υποπίπτει σε παράβαση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Φίτε Αρπ ψύχραιμα έκανε το 2-2, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους, με το σκορ να μένει μέχρι το φινάλε παρά την πίεση της Λεβερκούζεν.

Μεγάλο "διπλό" της Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη κόντρα στη Μπόχουμ

Πολύ δύνατα ξεκινησε το παιχνίδι κόντρα στην Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη η Μπόχουμ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης για να σκοράρει, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Γκραμπάρα που ύψωσε το ανάστημα του.

Στο 18ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι στην περιοχή του Βρανξ, αλλά το VAR τον κάλεσε για να δει ξανά τη φάση και πήρε πίσω την απόφαση του. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους οι "λύκοι" βρήκαν το γκολ με τον Αμούρα να τελειώνει ψύχραιμα τη φάση από κοντά.

Η πίεση των παικτών της Μπόχουμ για να ισοφαρίσουν ήταν μεγάλη, αλλά συνέχισαν να πέφτουν πάνω στον "κέρβερο" Γκραμπάρα, ο οποίος είχε και την τύχη με το μέρος του, όταν είδε τη μπάλα δύο φορές να περνάει πάνω από την εστία του.

Η ομάδα του Έλληνα αμυντικού που αντιμέτωπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, με τον Βιντ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας και να γράφει το 0-2.

Ο Γκραμπάρα όπως ξεκίνησε τον αγώνα έτσι τον συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κατάφερε να σταματήσει σε διαδοχικές περιπτώσεις τους γηπεδούχους, με τον Μποαντού να είναι ο πιο επικίνδυνος τους παίκτης.

Ο Ολλανδός επιθετικός κατάφερε να βάλει ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπροτσίνσκι και από κοντά έκανε το 1-2 στο 72ο λεπτό, νικώντας τελικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Μπόχουμ την ώρα που έψαχνε την ισοφάριση, άφησε αρκετά κενά στην άμυνα της, κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η Βόλφσμπουργκ, η οποία κέρδισε πέναλτι στο 89ο λεπτό. Ο Βιντ ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε αλλά στη συνέχεια της φάσης έγραψε το τελικό 1-3.

Επιστροφή στην πραγματικότητα για την Ντόρτμουντ - Σπουδαία νίκη της Φράιμπουργκ

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο του Champions League απέναντι στη Σέλτικ, η Ντόρτμουντ ταξίδεψε για το Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την Ουνιόν, η οποία προερχόταν από την πρώτη της ήττα στη σεζόν με 1-0 στην έδρα της Γκλάντμπαχ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Βεστφαλούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετάβαση της μπάλας. Στο 26ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν με την Ουνιόν να κερδίζει το πέναλτι και τον Βογκτ να ευστοχεί για το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους - λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο - ο Βερτέσεν που ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες έκανε με πολύ ωραίο σουτ το 2-0 για την ομάδα του, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η Μπορούσια προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να μπει στην διεκδίκηση του αγώνα και το κατάφερε με τον Ρίερσον να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του στο 62ο λεπτό, αλλά η Ουνιόν Βερολίνου απέδειξε ξανά πως στην έδρα της δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και πήρε τη νίκη.

Το μοναδικό παιχνίδι που δεν είχε τέρμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκείνο ανάμεσα στην Βέρντερ και την Φράιμπουργκ στη Βρέμη. Οι γηπεδούχοι ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με τον Αγκού, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ατομπούλου στο 17ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί, αλλά τα τελειώματα των φάσεων δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά με τον Γκρίφο να φτάνιε πολύ κοντά στο 0-1 αλλά το σουτ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζέτερερ που δε θα μπορούσε να αντιδράσει αν η μπάλα πήγαινε μέσα.

Την ευκαιρία να προσπεράσει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν που έκανε γκελα εκμεταλλεύτηκε τελικά η Φράιμπουργκ, η οποία κατάφερε με τον Ντοάν να βρει το γκολ της νίκης στο 75ο λεπτό και να δώσει στους φιλοξενούμενους μία σπουδαία νίκη ενόψει της συνέχειας της Bundesliga.