Mετά από δυο σερί ισοπαλίες στην Premier League όπου η Μάντσεστερ Σίτι είχε μείνει... μακριά από τον καλό της εαυτό, το εντός έδρας ματς με την Φούλαμ ήταν μια τεράστια ευκαιρία για να εξιλεωθεί η πρωταθλήτρια Αγγλίας και να επιστρέψει ξανά στα θετικά αποτελέσματα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και αποδείχθηκαν... σκληρό καρύδι ωστόσο "μίλησε" η ποιότητα των "πολιτών" που επικρατήσαν δύσκολα με 3-2.

Νίκες με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στην Premier League

Στο 26ο λεπτό η Φούλαμ "σόκαρε" το "Έτιχαντ" με γκολ του Περέιρα ωστόσο η... απάντηση δεν άργησε να έρθει από την Σίτι η οποία έφερε στα ίσα το ματς έξι λεπτά αργότερα (32') με τον Κόβασιτς. Η ομάδα του Γκουραδιόλα ήξερε ότι δεν έχει άλλη περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και ο Κόβασιτς μόλις δυο λεπτά μετά τη σέντρα "χτύπησε" ξανά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή και το 2-1.

Ο Ντούκου έδωσε... αέρα τριών τερμάτων (3-1) στην Σίτι στο 82' κι αν και η Φούλαμ μείωσε σε 3-2 στο 88' με τον Μουνίς που "πλήγωσε" την άμυνα των γηπεδούχων που αποδείχθηκε ευάλωτη για ακόμη μια φορά, οι "πολίτες" αν και πιέστηκαν υπερασπίστηκαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού το υπέρ τους προβάδισμα, έφτασαν τους 17 βαθμούς και παραμένουν στο... κυνήγι της πρωτοπόρου Λίβερπουλ που διατηρήθηκε στην κορυφή μετά το μεγάλο διπλό που πανηγύρισε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Η Σαουθάμπτον ήθελε να κάνει την εμφάνιση της... ζωής της στο "Emirates" για να "κόψει" βαθμούς στην Άρσεναλ. Περιόρισε όσο έπρεπε τις επιθετικές αρετές των "κανονιέρηδων" τους οποίους άφησε... άσφαιρους στο πρώτο μέρος, ενώ αιφνιδίασε την ομάδα του Αρτέτα όταν και προηγήθηκε στο 55' με τον Άρτσερ. Η Άρσεναλ ανέβασε στροφές και έβγαλε γρήγορα αντίδραση. Ο,τι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, το βρήκε στο δεύτερο. Να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Την... αρχή της ανατροπής έκανε ο Χάβερτς που ισοφάρισε σε 1-1 στο 58', ενώ ο Μαρτινέλι σκόραρε για το 2-1 στο 68'. Μάλιστα, η Σαουθάμπττον λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όμως για καλή... τύχη των "κανονιέρηδων" η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι! Ο Σάκα" κλείδωσε" τη νίκη για τους γηπεδούχους στο 88' για το το τελικό 3-1. Με τους τρεις βαθμούς που πανηγύρισε η Άρσεναλ έφτασε τους 17 βαθμούς, τόσους όσους έχει και η Σίτι και στο -1 από τους "Reds".

Διαφήμιση... ποδοσφαίρου στο Μπρέντφορντ-Γουλβς, τρίποντο για Γουέστ Χαμ και Λέστερ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χορταστικά παιχνίδια μέχρι στιγμή στην Premier League είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Μπρέντφορντ και την Γουλβς! Έξι (!) γκολ σημειώθηκαν μόνο στο πρώτο μέρος όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-2, με ένα ημίχρονο - διαφήμιση το ποδοσφαίρου, καταιγισμό από γκολ και επιθέσεις "φωτιά". Στο δεύτερο μέρος μπήκαν ακόμη δυο γκολ, με το τελικό 5-3 υπέρ της καταιγιστικής επιθετικά Μπρέντφορντ να την "εκτοξεύει" στους 10 βαθμούς.

Η Γουέστ Χαμ έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην Ίπσουιτς την οποία... κέρασε τέσσερα γκολ στην έδρα της (4-1). Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στο ματς, προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με τον Αντόνιο κι αν και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 6' με τον Ντελάπ, η συνέχεια ήταν παράσταση για... έναν ρόλο! Με γκολ των Κούντους (43'), Μπόουεν (49') και Πακετά (69'), η Γουέστ Χαμ πήρε βαθμολογική... ανάσα και έφτασε τους 8 βαθμούς.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον "χρυσό" σκόρερ Μπουανανότε, η Λέστερ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League, με τις "αλεπούδες" να "λυγίζουν" με 1-0 την Μπόρνμουθ και να... χαμογελούν για πρώτη φορά μετά από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες!