Ο Άρης υποδέχθηκε τη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική της Super League με τη ψυχολογία στα ύψη. Οι "κίτρινοι" προέρχονταν από μεγάλο "διπλό" στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και ξεκίνησαν την αναμέτρηση πολύ δυνατά, με τον Λορέν Μορόν να πετυχαίνει δύο γκολ για το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και να παίρνουν την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 14 βαθμούς και την πρωτοπόρο ΑΕΚ που ηττήθηκε στο Αγρίνιο με 1-0.

Δύο γκολ ο Μορόν και προβάδισμα για τον Άρη στο ημίχρονο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση απέναντι στη Λαμία ο Άρης, με τον Λορέν Μορόν να δείχνει για ακόμη μία φορά την εκτελεστική του δεινότητα και με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα μετά την εκτέλεση φάουλ του Μόντσου στο 4ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν σ' ένα δεύτερο τέρμα πολύ νωρίς στο ματς, αλλά η πολύ ωραία συνεργασία του Μανού Γκαρθία με τον Ντιαντί σταμάτησε πάνω στον Κόστιτς που απέκρουσε το τετ α τετ.

Έπρεπε να φτάσει το ρολόι στο 25ο λεπτό για να φανεί στον αγωνιστικό χώρο η Λαμία, η οποία πραγματοποίησε τη πρώτη της ευκαιρία με τον Ραντόνια να κάνει τη σέντρα, τον Γκουίντο να κατεβάζει στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Την ώρα που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0, ο Μορόν πήρε ξανά το... όπλο του και με μία απίστευτη σουτάρα εκτός περιοχής έκανε το 2-0 για τον Άρη, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κράτησε χωρίς δυσκολία τη τρίτη σερί νίκη στη Super League ο Άρης

Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη βρέθηκε μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία για το χατ τρικ, καθώς κέρδισε πέναλτι από τον Κορνέζο, αλλά ο διαιτητής μαζί με τη βοήθεια του VAR είδε πως τελικά δεν υπάρχει παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε με ελεύθερο στο 52ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις, με τη Λαμία να προσπαθεί να δημιουργήσει απειλές στην εστία του Κουέστα, αλλά να μη τα κατάφερνει μ' ένα σουτ του Μέκιτς στο 70ο λεπτό να είναι η μοναδική ουσιαστική της ευκαιρία.

Ο Μορόν από την άλλη προσπαθεί με κάθε τρόπο να ολοκληρώσει το χατ τρικ αλλά φαίνεται πως δεν τον... θέλει. Στη φάση του 74ου λεπτού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από ασίστ του Χουάνκαρ, με τον πρώην αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού να είναι σε θέση οφσάιντ.

Στα αξιοσημείωτα του κακού δευτέρου ημιχρόνου ήταν η επιστροφή στη δράση για τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στις πρώτες αγωνιστικές, με τον Ρώσο εξτρέμ να φτάνει κοντά στο γκολ στο 82ο λεπτό, αλλά δεν πρόλαβε να πλάσαρει τον Κόστιτς.

Στο 87ο λεπτό έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη η τελευταία μεταγραφής της ομάδας, ο Ρόμπιν Κουέισον, με το 2-0 να παραμένει τελικά μέχρι το φινάλε και τους "κίτρινους" να... σκαρφαλώνουν στην κορυφή της Super League μαζί με την ΑΕΚ.


Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (87' Φαμπιάνο), Σιφουέντες (72' Νταρίντα), Μόντσου, Σίστο (63' Σουλεϊμάνοφ), Μανού Γκαρθία, Ντιαντί (72' Φετφατζίδης), Μορόν (87' Κουέισον)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Κορνέζος, Λέο Αντράντε, Γιαννούτσος, Ραντόνια (80' Ντεντάκης), Δοϊρανλής, Νούνιες, Σαραμαντάς (46' Μέκιτς), Μπίκοφ (80' Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκουίντο