Μόνο καλό δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το... φεγγάρι στο οποίο βρισκόταν η Ρεάλ Μαδρίτης! Μετά την ισοπαλία (1-1) της με την Ατλέτικο την προηγούμενη αγωνιστική και την ήττα-σοκ (1-0) από τη Λιλ στο Champions League, για τη "Βασίλισσα" η νίκη κόντρα στη Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της La Liga ήταν... μονόδρομος στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα.

Δίχως να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και να εντυπωσιάζουν οι "μερένχες" έκαμψαν την αντίσταση του "κίτρινου υποβρύχιου" που προερχόταν από δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με σκόρερ τους Βαλβέρδε και Βινίσιους επέστρεψε στα "χαμόγελα" επικρατώντας με 2-0 για την 9η αγωνιστική. "Πάγωσε" το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με τον τραυματισμό του Καρβαχάλ που αποχώρησε σφαδάζοντας στο 90+4', με την Ρεάλ να κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα υπό τον φόβο σβαρού τραυματισμού.

Στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" βρέθηκε και ο Τόνι Κρόος για να παρακολουθήσει από κοντά την πρώην του ομάδα και φυσικά αποθεώθηκε από τους φιλάθλους για τους οποίους θεωρείται ως μια "σημαία" του συλλόγου. 

Επιστροφή στις νίκες για την Ρεάλ Μαδρίτης με πρωταγωνιστές Βαλβέρδε και Βινίσιους

Δίχως πολλές και αξιόλογες φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Η Ρεάλ είχε τη μπάλα στα πόδια της και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Βιγιαρεάλ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με κόντρες όμως "έκλεινε" καλά τους χώρους και περιόριζε τις επιθετικές ενέργειες των Μαδριλένων. Παρ' όλα αυτά η ατονική ποιότητα των "μερένχες" μίλησε για ακόμη μια φορά.

Στο 14ο λεπτό, ο Βαλβέρδε άνοιξε λογαριασμό στο ματς για το 1-0 όμως λίγο έλειψε η Ρεάλ να ισοφαριστεί δυο λεπτά αργότερα (16') με τον Πέπε ο οποίος έκανε δύσκολη κεφαλιά από την περιοχή όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων και του στέρησε την ισοφάριση. Ο Πέπε που δημιουργούσε αρκετούς κινδύνους στους Μαδριλένους οι οποίοι στη συνέχεια τα... χαλούσαν στην τελική ενέργεια και δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους.

Η Ρεάλ είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με σουτ του Μπέλιγχαμ στο 37', ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ όσο κι αν ήθελε να απειλήσει και είχε τη μπάλα στα πόδια του, οι φιλοξενούμενοι του έκλειναν τους χώρους και είχαν διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι αμυντικά πάνω του. Το αποτέλεσμα; Nα μείνει σε ένα ακόμη ματς "ασφαιρος"!

Το γκολ που τόσο έψαχναν οι γηπεδούχοι για να "σφραγίσουν" τη νίκη ήρθε στο 70ο λεπτό όταν και μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, ο Εμπαπέ μοίρασε στον Βινίσιους που με "κεραυνό"... τιμώρησε τα αντίπαλα δίχτυα δείχνοντας την κλάση του σε ένα από τα... γνωστά άπιαστά του σουτ! Η Βιγιαρεάλ αν και πίεσε μέχρι τέλους δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς, με την Ρεάλ να πανηγυρίζει την επιστροφή της στις νίκες.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4') "πάγωσε" το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με τον Ντάνι Καρβαχάλ που τραυματίστηκε και σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το χορτάρι και ο ίδιος ξέσπασε υπό τον φόβο ότι έχει υποστεί σοβαρή "ζημιά". Καταχειροκροτήθηκε στην αποχώρησή του από το ματς, με τον ίδιο να αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Με τη νίκη της αυτή, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τους 21 βαθμούς, τόσους όσους έχει και η Μπαρτσελόνα η οποία έχει όμως παιχνίδι λιγότερο και έχει εκτός έδρας δοκιμασία το απόγευμα της Κυριακής (06/10, 17:15) με την Αλαβές. Από την άλλη, η Βιγιαρεάλ που έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα και την πορεία της, παρέμεινε στους 17 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Λεγκανές - Βαλένθια 0-0
Εσπανιόλ - Μαγιόρκα 2-1 (18' Κομπούλα, 47' Καρέρας, 68' Ραΐγιο)
Χετάφε - Οσασούνα 1-1 (21' Γιλντιρίμ, 60' Μπούντιμιρ)
Βαγιαδολίδ - Ράγιο Βαγεκάνο 1-2 (51' Αμαλάχ, 57' 80' ντε Φρούτος)
Λας Πάλμας - Θέλτα 0-1 (28' Ιγκλέσιας)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ 1-0 (14' Βαλβέρδε, 74' Βινίσιους)
6/10 15:00 Ζιρόνα - Αθλέτικ
6/10 17:15 Αλαβές - Μπαρτσελόνα
6/10 19:00 Σεβίλλη- Μπέτις
6/10 22:00 Σοσιεδάδ - Ατλέτικο