Τελευταία εβδομάδα πριν τη διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις του Nations League και η δράση παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Με νίκες συνέχισαν τις πορείες του στη Serie A η Ίντερ και η Αταλάντα, ενώ σημαντικό "διπλό" με εννιά παίκτες πήρε η Θέλτα του Τάσου Δουβίκα.

Νίκη με εννιά παίκτες για τη Θέλτα του Δουβίκα στη La Liga

Ένα πολύ δύσκολο και συνάμα σημαντικό αποτέλεσμα πήρε η Θέλτα, κερδίζοντας εκτός έδρας την Λας Πάλμας. Η ομάδα του Βίγκο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και βρήκε γκολ με τον Σβέντμπεργκ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 28ο λεπτό έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν... εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους, καθώς είδαν σε ουσιαστικά μία φάση την ομάδα τους να μένει με εννιά παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δύο λεπτά αρχικά ο Μορίμπα.

Ο αρχηγός της Θέλτα, Ιάγκο Άσπας, αντέδρασε έντονα στην απόφαση του διαιτητή και δέχθηκε κι εκείνος δύο κάρτες τη μία μετά την άλλη και δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ομάδα του που θα αγωνιζόταν για πάνω από 40 λεπτά με δύο παίκτες λιγότερο.

Ο Τάσος Δουβίκας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 62ο λεπτό για να πιέσει περισσότερο και μαζί με τους συμπαίκτες του κατάφερε να κρατήσει το πολύ σημαντικό τρίποντο μετά από τρεις αγωνιστικές που τους ανεβάζει στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Περιπετειώδη νίκη είχε και η Εσπανιόλ μετά από τρεις σερί ήττες, επικρατώντας δύσκολα με 2-1 της Μαγιόρκα στην Βαρκελώνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Κουμπούλα να κάνει το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη ευκολότερα στο δεύτερο μέρος, με τον Ζόφρε να κάνει δύο τα τέρματα για την ομάδα του. Εκεί που έδειχνε πως η υπόθεση νίκη είχε ολοκληρωθεί ο Ραΐγιο έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους στο 68ο λεπτό, αλλά το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχε η Ράγιο Βαγιεκάνο στην έδρα της Βαγιαδολίδ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 51ο λεπτό χάρις σε γκολ του Αμαλά, μετά το... στείρο πρώτο ημίχρονο τόσο σε γκολ όσο και σε επικίνδυνες φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και βρήκαν γρήγορα την απάντηση λίγο αργότερα με τον Ντε Φρούτος στο 57ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης λίγο πριν συμπληρωθεί το 80ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του και της χάρισε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες η Χετάφε μοιράστηκε βαθμούς με την Οσασούνα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Γιλντιρίμ στο 21ο λεπτό, ενώ ο Μπούντιμιρ με το τέταρτο φετινό του τέρμα ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Με χατ τρικ των Τουράμ και Ρετέγκι κέρδισαν στη Serie A η Ίντερ και η Αταλάντα

Η φάση του Μαριπάν στο 20ο λεπτό άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα της Ίντερ απέναντι στην Τορίνο, με τον στόπερ των φιλοξενούμενων να βγαίνει με κόκκινη κάρτα, και τον Τουράμ πέντε λεπτά αργότερα να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o48qtfmua1)

Ο Γάλλος επιθετικός έδειχνε πως ήταν ασταμάτητος και έφτασε γρήγορα τα δύο γκολ εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ατσέρμπι στο 35ο λεπτό, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζαπάτα με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια μείωσε σε 2-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o4k9vux1jd)

Τη νίκη των "νερατζούρι" σφράγισε στο 60ο λεπτό ξανά ο Τουράμ ο οποίος ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό χατ τρικ πριν γίνει αλλαγή και αντικατασταθεί από τον Ταρεμί. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-2 με πέναλτι του Βλάσιτς στο 86ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o5az9o3iix)

Πάρτι στο Μπέργκαμο με καλεσμένη την Τζένοα έστησε η Αταλάντα που επέστρεψε στις νίκες στη Serie A μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το χορό των γκολ άνοιξε ο Ρετέγκι στο 24ο λεπτό, με τον Ιταλό επιθετικό να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o0u9etiew9)

Ο ίδιος παίκτης έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 50ο λεπτό έκανε το 2-0, με τον Έντερσον να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού "σφραγίζοντας" με αυτόν τον τρόπο τη νίκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o1ipjllc49)

Για να ολοκληρωθεί το πάρτι του Ρετέγκι έπρεπε να πετύχει το χατ τρικ και το έκανε από την άσπρη βούλα στο 74ο λεπτό. Ο Ντε Ρουν έβαλε ακόμη ένα για τους γηπεδούχους, ενώ το γκολ της τιμής πέτυχε ο Εκατόρ για το τελικό 5-1 στην έβδομη αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o25ol4dv0p)

Σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας στη Serie A πέτυχε η Ουντινέζε που επικράτησε με 1-0 της Λέτσε. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε για τους γηπεδούχους ο Ζεμούρα στο 75ο λεπτό και ανέβασε την ομάδα του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4nzzjycuwep)

Ισόπαλες χωρίς σκορ Έβερτον και Νιουκάστλ - Συνέχισε τις νίκες η Μονακό

Παρά το γεγονός πως υπήρχαν πολλές φάσεις για γκολ ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο η Έβερτον με τη Νιουκάστλ έμειναν στο 0-0. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με τον Ντουκουρέ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Οι "καρακάξες" είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο 35ο λεπτό, με τον Άντονι Γκόρντον να τη σπαταλάει. Ο Άγγλος επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει από το πέναλτι, με τον Πίκφορντ να τον σταματάει εντυπωσιακά και να κρατάει το μηδέν στην άμυνα του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Την παραμονή στην κορυφή της Ligue 1 για ακόμη μία αγωνιστική διατήρησε η Μονακό που πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ρεν. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε με κεφαλιά μετά από κόρνερ ο Κερέρ στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o49kbbnimh)

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να απαντήσουν και σκόραραν ένα απίστευτης ομορφιάς γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Μπλας βρήκε λίγο χώρο και με απίστευτο σουτ από τα 40 μέτρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o4fstvsort)

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το 22ο λεπτό, με τον Μπαλογκάν να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μπεν Σεγκίρ και έδωσε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του σε μία έδρα που λίγες θα μπορέσουν να επικρατήσουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4o4ic12zjld)